Ηλεκτρονική Έκδοση

Οικονομικές συμφωνίες δισ. δολαρίων μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ν. Κορέας

Πυρηνικοί σταθμοί στα ΗΑΕ από τη Ν. Κορέα

Συμφωνίες διμερούς οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Νοτίου Κορέας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), υπέγραψε σήμερα ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιουνγκ Μπαγκ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και μιας συμφωνίας ύψους 20 δισ. δολαρίων για την κατασκευή από νοτιοκορεατική κοινοπραξία, τεσσάρων πυρηνικών σταθμών στα ΗΑΕ.

Ο πρόεδρος της Ν.Κορέας Λι Μιουνγκ Μπαγκ Ο πρόεδρος της Ν.Κορέας Λι Μιουνγκ Μπαγκ Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος βρίσκεται από χθες στο Άμπου Ντάμπι για να υποστηρίξει τα σχέδια της νοτιοκορεατικής κοινοπραξίας για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στη χώρα αυτή του Κόλπου.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό οι συμφωνίες που υπεγράφησαν περιλαμβάνουν δεσμεύσεις για ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και για τη σύσταση υψηλού επιπέδου επιτροπής για τη συνεργασία στους τομείς της πυρηνικής ενεργείας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ναυπήγησης.

Η πυρηνική συμφωνία θεωρείται σημαντικό στοιχείο για την εθνική οικονομική και εμπορική στρατηγική της Νότιας Κορέας και γενικότερα, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες του είδους παγκοσμίως.

Η ανέγερση του πρώτου από τους τέσσερις πυρηνικούς σταθμούς που θα κατασκευάσει η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν οι εταιρίες Korea Electric Power Corp., Hyundai Engineering and Construction, Samsung C&T Corp. και Doosan Heavy Industries, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι έτοιμοι ως το 2020.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Νότια Κορέα
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

....