Ηλεκτρονική Έκδοση

Εξαίρεση από το πόθεν έσχες με φόρο 5% για τα κεφάλαια σε τράπεζες του εξωτερικού που επαναπατρίζονται

Επαναπατρισμός κεφαλαίων με εξαίρεση από πόθεν έσχες

Εξαιρούνται από το πόθεν έσχες με φόρο 8% όσα κεφάλαια παραμείνουν στο εξωτερικό

Ο επαναπατρισμός κεφαλαίων από το εξωτερικό είναι ένας από τους στόχους του υπουργείου Οικονομικών, καθώς προβλέπεται απαλλαγή από το πόθεν έσχες για κεφάλαια που θα επαναπατριστούν σε έξι μήνες με πληρωμή ενός φόρου 5% επί της αξίας του κεφαλαίου.

♦Ειδικότερα για καταθέσεις στο εξωτερικό που θα μεταφερθούν σε ετήσιο προθεσμιακό λογαριασμό στην Ελλάδα αναφέρεται ότι θα εξαιρούνται του ελέγχου πόθεν έσχες εφόσον καταβληθεί φόρος 5% επί της αξίας του κεφαλαίου.

♦Η εναλλακτική που υπάρχει για τα κεφάλαια αυτά, έτσι ώστε να παραμείνουν στο εξωτερικό και να εξαιρεθούν -εντός εξαμήνου πάντα- του πόθεν έσχες, προβλέπει πληρωμή φόρου 8% επί της αξίας του κεφαλαίου.

Το υπουργείο σημειώνει πως με την πάροδο των έξι μηνών οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν κάθε διεθνή ή ευρωπαϊκή συμφωνία προκειμένου να ενημερωθούν για τις καταθέσεις των ελλήνων φορολογουμένων σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

9 σχόλια

1 Ο/Η ΕΣΣΔ έγραψε: (πριν 11 έτη)
ΑΝ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΄Η ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΕ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΩ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ?
Η ΕΕ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ? Η ΤΟ ΔΙΩΚΕΙ ΛΟΓΩ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ??
2 Ο/Η Γιώργος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Δηλαδή μπορεί ένας έμπορος ναρκωτικών να νομιμοποιήσει τα έσοδά του πληρώνοντας ένα 5% ; Και καθάρισε;

Μπράβο σε όποιον το σκέφτηκε!
3 Ο/Η Babis K. έγραψε: (πριν 11 έτη)
Είναι στα καλά τους οι της κυβέρνησης? Εγώ ήξερα μέσα ότι στην Ε.Ε. είναι ελεύθερη η διακίνηση αγαθών κεφαλαίων και ατόμων. Τι φόρος 8% επί των καταθέσεων είναι αυτός που ονειρεύονται. Αυτό το μέτρο ισοδυναμεί με έξοδο της Ελλάδας όχι από ΟΝΕ αλλά και από την Ε.Ε. Το κάνουν για να φοβίσουν όσους σκέφτονται να διασφαλίσουν την κινητή περιουσία τους εκτός Ελλάδος σ αυτό το κρίσιμο διάστημα.
4 Ο/Η NN έγραψε: (πριν 11 έτη)
ΑΠΙΣΤΕΥΤΩ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ. δΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΔΙΣευρω ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

ΑΥΤΟ ΤΟ 10% ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΦ ΦΑΡΣΑ!!

κΑΙ ΒΕΒΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΝΑ ΝΗ ΧΡΗΑΣΤΕΙ ΓΙΑΤΡΟ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ, ΔΙΚΗΓΟΡΟ...ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΤΥΧΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΛΗΤΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ.
5 Ο/Η Hektor έγραψε: (πριν 11 έτη)
Λάθος!!! Κάθε νομιμοποίηση παρανομίας ΛΑΘΟΣ. Να κάνει ελέγχους πως φύγανε αυτά τα λεφτά και να τα αφήσουν εκεί να σαπίσουν.
6 Ο/Η Illuminatos έγραψε: (πριν 11 έτη)
Η πιό σωστή κίνηση που είδαμε τα τελευταία χρόνια !!! Γιατί δηλαδή δεν κατάλαβα; Μα είναι γνωστό που είναι το χρήμα. Στην παραοικονομία, στα "μαύρα",στα μή νόμιμα. Κι εμείς ώς άλλοι ιεραπόστολοι θα το καταδικάσουμε; Δεν θα το νομιμοποιήσουμε για να το εκμεταλλευτούμε; Κύριοι το χρήμα είναι μέσον κι όχι σκοπός ή ιδιότητα !!! Εάν το παιδί σας ή η γυναίκα σας χρειαζόταν κάποια χρήματα για λόγους υγείας, θα σας ενδιέφερε από που τα βρήκε αυτός που τα δίνει; ΟΧΙ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ, ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΣ. Όλα τα άλλα είναι απλές υπεκφυγές...
7 Ο/Η Νίκος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Αυτό που δεν διευκρίνησε ο υπουργός είναι τι θα γίνει τελικά με το πόθεν έσχες. Μας μιλούσε επί μήνες για έτος καταγραφής και δήλωση όλων των κινητών αξιών (μαζί και των καταθέσεων). Αυτό προχωρεί ή όχι;
Ως προς τον επαναπατρισμό είναι προφανές ότι αφορά μόνο όσους έχουν κάτι να κρύψουν. Διαφορετικά γιατί να πληρώσει κάποιος 8% και να αφήσει τα λεφτά του έξω;
Εννοείται ότι από την στιγμή που απελευθερώθηκε το συνάλλαγμα όλοι μας μπορούμε να διατηρούμε λογαρισμούς σε όποια χώρα του κόσμου θέλουμε. Αρκεί να μην τα έχουμε εξάγει παράνομα (πχ μέσω υπερτιμολόγησης εισαγωγών) και να μην είναι προιόν εγκλήματος.
8 Ο/Η chrondi έγραψε: (πριν 11 έτη)
Φίλοι μου, εν προκειμένω δεν τίθεται κανένα θέμα ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων εντός της ΕΕ, αλλά ζήτημα νομιμότητας της προέλευσης των χρημάτων οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη (αυτή ακριβώς είναι η έννοια του «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»). Αν πάντως με το μηδαμινό κόστος του 5% μπορεί κάποιος ας πούμε έμπορος ναρκωτικών να «ασπρίσει» το μαύρο χρήμα του (όπως επεσήμανε προλαλήσας επιστολογράφος) αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια στον εμπνευστή του μέτρου και αναγνώρισή του ως σωτήρα της μέχρι σήμερα κυριαρχούσας στη χώρα μας άδηλης (και εν πολλοίς παράνομης έως κακουργηματικής) οικονομίας!
9 Ο/Η ΝΜ έγραψε: (πριν 11 έτη)
ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΞΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?

ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΠΤΟΣ ΤΗΝ ΕΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΘΕΙ Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΑΦΥΓΗ ΠΛΗΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΑ ΒΕΒΖΙΝΑΔΙΚΑ (ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ!!).ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ) ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ SELF SERVICE ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 9

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Για το ίδιο θέμα
Πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό κεφαλαίων προανήγγειλε ο Παντελής Οικονόμου

....