Ηλεκτρονική Έκδοση

Στα... PIGS και η Βρετανία

Mε την προοπτική λήψης πρόσθετων μέτρων βρίσκεται αντιμέτωπη και η Βρετανία, η οποία παρουσιάζει το τρίτο μεγαλύτερο έλλειμμα σε ποσοστό του ΑΕΠ, στο σύνολο των κρατών - μελών του ΟΟΣΑ. Ως αποτέλεσμα, τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων της χώρας, πήραν την ανιούσα ξεπερνώντας αυτά της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Οι ανησυχίες των οικονομολόγων διεθνώς εντείνονται, εξαιτίας του ενδεχόμενου το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών να καθυστερήσει την εφαρμογή των μέτρων του προϋπολογισμού. Κορυφαίος οικονομολόγος της Τράπεζας της Σκωτίας ανέφερε “Τι περιμένει κανείς όταν η χώρα έχει έλλειμμα ακόμα και σε περίοδο ακμής”.

Σημειώνεται ότι ο όρος “PIGS” χρησιμοποιείται κατά κόρον από Βρετανούς και Αμερικάνους δημοσιογράφους για να προσδιορίσει τις προβληματικές χώρες, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία (η Ιταλία), την Ελλάδα και την Ισπανία (Portugal, Italy, Greece, Spain) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το έλλειμμα τους. Ακολουθεί ο πίνακας με τα μεγαλύτερα ελλείμματα, σε ποσοστό του ΑΕΠ, για τα κράτη - μέλη του ΟΟΣΑ.

 Χώρα Έλλειμμα
Ισλανδία 15,7%
Ελλάδα 12,7%

Βρετανία 12,6%
Ιρλανδία 12,2%
ΗΠΑ 11,2%
Ισπανία 9,6%
Γαλλία 8,2%
Ιαπωνία 7,4%
Πορτογαλία 6,7%
Καναδάς 4,8%
Αυστραλία 4%
Γερμανία 3,2%

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

7 σχόλια

1 Ο/Η ΣΗΜΑΝΤΗΡΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ έγραψε: (πριν 10 έτη)
ΑΝ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ,ΘΑΝΑΤΟΣ ΖΩΗ ΚΛΠ).

ΕΙΝΑΙ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΔΟΥ. ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

ΘΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΛΠ ΚΑΙ
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΝ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΛΑΓΑΡΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ 50,60,70 ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΙΤΣ

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΦΘΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗς ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ Η ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ.
2 Ο/Η γεωργος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Επιτελους να μαθουν και οι αγγλοι οτι στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μηλανε για σχινι
3 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 10 έτη)
πρασσειν αλογα... οχι πρασινα..
4 Ο/Η Νάσος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Στη χώρα μας, η οποία ανήκει στις οικονομικά αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, υπάρχει σε ισχύ όλο το νομοθετικό πλαίσιο καταπολέμησης διαφθοράς, διαπλοκής και υπεξαίρεσης του δημόσιου χρήματος, για την ομαλή και δίκαιη λειτουργία του κράτους. Δυστυχώς όμως δεν τηρείται και το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ότι ΔΕΝ υπάρχουν ποινές ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά για αυτούς οι οποίοι σκέπτονται ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ. Μόνο στις ένοπλες δυνάμεις και στον ιδιωτικό τομέα βλέπουμε οργάνωση και πρόοδος διότι εκεί υπάρχει ΕΛΕΓΧΟΣ και ανάλογες ΠΟΙΝΕΣ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτε δεν γίνεται μόνο του. Για τα πάντα υπάρχει ανθρώπινη πρωτοβουλία ή όχι.
Κατάλοιπα του 1821 και του εμφυλίου περί ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ κλπ, πρέπει να εκλίψουν διότι δεν είναι μεγαλύτερος εχθρός για τη χώρα αυτός ο οποίος ενημερώνει την πολιτεία (ρουφιάνος δηλαδή) για διαφυγόντα κέρδη συμπολιτών μας, από οτι αυτοί οι συμπολίτς οι οποίοι κλέβουν το κράτος και το δημόσιο χρήμα.
5 Ο/Η Βασίλης έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ιστορικά και κοινωνονιολογικά, ήταν πάντα ''PIGS''.
6 Ο/Η Nicholas έγραψε: (πριν 10 έτη)
@ Σημαντήρης Στρατης
Ελπίζω η ζωή να στα φέρει έτσι ώστε εσύ και οι απόγονοι σου να χρειαστεί να μείνουν στην Πτολεμαίδα ή τη Μεγαλόπολη το Κοσλοντούι κλπ και να αναπνέεις κάρβουνο κάθε μέρα όλη μέρα και μετά να έρθεις να μας πεις για πράσινα και μπλέ άλογα και τους φυσικούς νόμους
7 Ο/Η Ελληνόβιος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Η Αγγλία βουλιάζει, για τα υπέρογκα ποσά που έδωσε για να σώσει τις τράπεζες της μεταξύ των άλλων, εμείς βουλιάζουμε ως γνήσια PIGS στον κόπρο του Αυγεία των εθνοπατέρων, ανιψιών και εγγονών.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 7

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κρατικός προϋπολογισμός

....