Ηλεκτρονική Έκδοση

Δ.Δρούτσας: «Δεν ζητούμε οικονομική βοήθεια»

Τελευταία ενημέρωση:

Την θέση της κυβέρνησης ότι δεν ζητά οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη, αλλά την υποστήριξή της προκειμένου η χώρα να δανείζεται με ευνοϊκότερους όρους, επανέλαβε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk .

Ο κ.Δρούτσας τόνισε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση θα τη βοηθήσουν να πετύχει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

"Αυτό που χρειαζόμαστε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και από τη Γερμανία, είναι μια κατηγορηματική και ξεκάθαρη δήλωση προς τις διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση έχουν την πλήρη υποστήριξή τους" δήλωσε ο κ.Δρούτσας.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι με τα τρέχοντα επιτόκια η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει 750 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα απ΄ότι η Γερμανία, σε δάνειο πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ.

"Προσπαθούμε να κατεβάσουμε αυτά τα κόστη και γι΄αυτό το λόγο χρειαζόμαστε την στήριξη των διεθνών οικονομικών αγορών. Θα την κερδίσουμε με την εφαρμογή των μέτρων που εξαγγείλαμε χθες" είπε.

"Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι με την σωστή εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν χθες θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας το 2010" επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση παίρνει αυτό το ζήτημα πολύ σοβαρά και πρόσθεσε ότι "σε καμία περίπτωση δεν έχει ζητηθεί απευθείας οικονομική στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους".

"Αυτό δεν είναι απαραίτητο, η Ελλάδα δεν το χρειάζεται. Μπορούμε και θέλουμε να λύσουμε το δημοσιονομικό μας πρόβλημα μόνοι μας", υπογράμμισε ο κ.Δρούτσας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Για το ίδιο θέμα
«Πουλήστε την... Ακρόπολη!»

....