Ηλεκτρονική Έκδοση

Δήλωσε διατεθειμένη να θεωρήσει το μηχανισμόπ μια ευκαιρία για νέο ξεκίνημα

ΕΣΕΕ: Πλήγμα για την οικονομία και την αξιοπρέπεια της χώρας το ΔΝΤ

Διατεθειμένη να θεωρήσει το μηχανισμό στήριξης ως ευκαιρία για νέο ξεκίνημα είναι η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Β. Κορκίδης. Παρόλα αυτά, τονίζει πως το ΔΝΤ αποτελεί πλήγμα για την εθνική οικονομία και την πολιτική αξιοπρέπεια της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Β. Κορκίδη, «Το ΔΝΤ με απλά λόγια αποτελεί λύση για τις τράπεζες, πλήγμα για την εθνική οικονομία και την πολιτική αξιοπρέπεια της χώρας μας. Ενδεχομένως να αποτελέσει παγίδα και για το ιδιωτικό τομέα της οικονομίας”.

Πρόσθεσε πως δεν αποτελεί ασφαλές καταφύγιο και το κύριο ερώτημα είναι ποιος θα αποφασίζει και πως θα αποφασίζει και κατά πόσον η Ελλάδα θα εκχωρήσει νευραλγικές λειτουργίες και αρμοδιότητες.

Στις δηλώσεις του κατέληξε πως “το ελληνικό εμπόριο και πάλι θα σταθεί αρωγός κάθε προσπάθειας για την επίτευξη της οικονομικής μας σωτηρίας, επιδεικνύοντας κοινωνικό και οικονομικό πατριωτισμό. Είναι διατεθειμένο να θεωρήσει τον μεικτό μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. και ΔΝΤ ως την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και όχι ως το τέλος του οικονομικού αυτεξούσιου”.    

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Για το ίδιο θέμα
Η φορολόγηση της εργασίας αυξάνεται συνεχώς επί 10 χρόνια

....