Ηλεκτρονική Έκδοση

Πως πίεσε ο Σαρκοζί τη Μέρκελ για τη βοήθεια στην Αθήνα

Να εγκαταλείψει η Γαλλία το ευρώ απείλησε ο Γάλλος πρόεδρος

Με αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωζώνη απείλησε ο Νικολά Σαρκοζί, με σκοπό να πιέσει τη Γερμανία να αποδεχθεί το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.

Ο Νικολά Σαρκοζί απαίτησε την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης για να εγκρίνουν το σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, "την ανάληψη συνολικής δέσμευσης", ώστε όλοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, κάθε ένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, διαφορετικά η Γαλλία θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της στο ευρώ, αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.

"Ο Σαρκοζί χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι και απείλησε να φύγει από το ευρώ, γεγονός που άσκησε πίεση στην Άνγκελα Μέρκελ", σύμφωνα με στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας.

"Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία συγκρότησαν κοινό μέτωπο απέναντι στη Γερμανία και ο Σαρκοζί έφθασε μέχρι να απειλήσει τη Μέρκελ με διάσπαση του παραδοσιακού γαλλο-γερμανικού άξονα ", σύμφωνα με άλλο στέλεχος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία

....