Ηλεκτρονική Έκδοση

Πιο μακροχρόνιο και λιγότερο επίπονο πρόγραμμα ανέφερε ότι ζήτησε από την Ε.Ε.

Ντ. Στρος Καν: Αν ήμουν μέλος ελληνικού συνδικάτου θα διαδήλωνα κι εγώ

Άφησε αιχμές για καθυστέρηση των Ευρωπαίων - Το ΔΝΤ δεν προσπαθεί να τιμωρήσει την Ελλάδα, τόνισε

Αιχμές για ολιγωρία των Ευρωπαίων σε σχέση με τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, αφήνει σε συνέντευξή του στο Mega, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, τονίζοντας ότι «αν το πρόβλημα είχε τακτοποιηθεί τον Φεβρουάριο θα ήταν λιγότερο δαπανηρό»

"Πήρε πολύ χρόνο. Δεν ζητήθηκε η συνδρομή μας. Η συνδρομή μας ζητήθηκε μόλις τον Απρίλιο και τακτοποιήθηκαν όλα σε 15 μέρες αφότου κληθήκαμε. Αυτό διότι το ΔΝΤ διαθέτει τεχνογνωσία και διότι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για πιο μακροχρόνιο πρόγραμμα, διότι ήταν πολύ δύσκολο, όπως είχε αρχικώς καθοριστεί.", δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Ανέφερε δε, ότι το ΔΝΤ ζήτησε ένα πιο μακροχρόνιο και λιγότερο επίπονο πρόγραμμα. "Ζητήσαμε πιο μακροχρόνιο πρόγραμμα, λιγότερο επίπονο. Ζητήσαμε και περισσότερες προσπάθειες για τους αδύναμους, προσπαθώντας την ίδια στιγμή να πείσουμε τους πάντες να δανείσουν με το ίδιο επιτόκιο του ΔΝΤ. Δεν το πετύχαμε", τόνισε.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίστηκε αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. "Νομίζω ότι αυτό θα πετύχει. Θα πετύχει, αλλά στηρίζεται κατά πολύ στη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα και κυρίως, τουλάχιστον, αν όχι και περισσότερο, στο τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα".

Μάλιστα, δήλωσε ότι αν ήταν μέλος ελληνικού συνδικάτου, θα διαδήλωνε και αυτός, κάλεσε όμως τους Έλληνες να κατανοήσουν το πρόβλημα της χώρας. "Μπορώ να τους καταλάβω. Πρέπει όμως κι εκείνοι να κατανοήσουν ότι ο μόνος τρόπος για εκείνους και τα παιδιά τους, διότι έχουν παιδιά και αυτό το πρόβλημα δεν θα λυθεί σε δύο χρόνια, είναι πρόβλημα που ίσως έχει συνέπειες επί δεκαετίες, αν θέλουν να αποφύγουν μια προβληματική για τα παιδιά τους Ελλάδα πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια.", δήλωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν το ΔΝΤ πρόκειται να διακόψει τη χρηματοδότηση της Ελλάδος, αν οι ελεγκτές του διαπιστώσουν ότι η Ελλάδα, δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της απάντησε: "Είναι ο ρόλος του κακού αστυνομικού πάντοτε. Εμείς δεν προσπαθούμε να τιμωρήσουμε τον ελληνικό λαό ή την ελληνική οικονομία. Προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε. Τα χρειάζεστε αυτά τα χρήματα. Δεν πρόκειται να σας πούμε ότι "σας κόβουμε τα χρήματα". Βέβαια, αν οι Έλληνες κάνουν τα αντίθετα απ' αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν, τότε όλα τα μέλη μας -έχουμε 186 χώρες απ' όλο τον κόσμο- θα πουν: "Δεν δανείζω στους Έλληνες, αν δεν κάνουν ό,τι πρέπει". Δεν βρισκόμαστε όμως σε αυτό το σημείο. Είμαι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα αναμενόμενα".

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η Denim έγραψε: (πριν 8 έτη)
STIN KYRIA MERKEL NA TA PEITE AYTA,KAI STOYS GERMANOYS DEXIOYS
2 Ο/Η Παπ έγραψε: (πριν 8 έτη)
Εξ'αρχής το πίστευα, αλλά νομίζω είναι πλέον δεδομένο, πως τα μέτρα ήταν επιβολή της Μέρκελ, και όχι του ΔΝΤ.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
ΔΝΤ

....