Ηλεκτρονική Έκδοση

Κάλεσε την Ε.Ε. να τελειώσει αυτό που άρχισε με το ευρώ

Μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα ζητά ο Στρος - Καν

Τελευταία ενημέρωση:

Μείωση μισθών εισηγείται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ο Ντομινίκ Στρος - Καν εμφανίστηκε μεν αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, αλλά έθεσε ζήτημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας κλειδί για την ανάκαμψη και ταυτόχρονα μεγάλο ερώτημα την Ανάπτυξη.

"Για το λόγο αυτό πρέπει να μειωθούν οι μισθοί, κάτι το οποίο είναι οδυνηρό, αλλά απολύτως αναγκαίο", τόνισε. "Είναι ο μοναδικός τρόπος να πουλήσει αυτά που παράγει, όταν οι άλλες χώρες έχουν χαμηλότερες τιμές", πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ υποβάθμισε τους φόβους για εξάπλωση της κρίσης χρέους σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο, λέγοντας ότι αφορά μόνο στην Ελλάδα.

Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε με την οικοδόμηση του Ευρώ και να προχωρήσει στην αναμόρφωση των ευρωπαϊκών θεσμών. Εκτίμησε ότι η κρίση δίνει στην Ε.Ε. την ευκαιρία να προχωρήσει σε μία πραγματική νομισματική ενοποίηση. "Το ευρώ σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί", ανέφερε.

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

26 σχόλια

21 Ο/Η 888 έγραψε: (πριν 9 έτη)
Πόσο ασχετοι έιναι τα σαϊνια του ΔΝΤ, οι πολιτικοί & οι επιχειρηματίες μας!!!!
Δεν ξερουν ποια είναι η σχεση Παραγωγικότητας και Ανταγωνιστικότητας.
Η Παραγωγικότητα Εργαζόμενου κυριε Στρος Καν και κυριε Δασκαλό εχει να κάνει με την Αποδοτικότητα του και την Αξιοποίησή του!!!
Ρ = Ε * LU
Αξιοποίηση (Ε) είναι "ποσο καλά γνωρίζει και μπορεί ο εργαζόμενος να ολοκληρώσει μια εργασία σε ΠΡΟΑΚΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ.
Αξιοποίηση (LU) είναι "τα εργαλεία που δίνονται στον εργαζόμενο να ολκληρώσει την συγκεκριμένη εργασία στον ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ".

Αν λοιπόν το αυτοκίνητο που μου έχει δόσει η εταιρεία δεν έχει γρύλο, και δεν μπορώ να αλλάξω το λάστιχο, σημαίνει ότι δεν ξερω να το αλλάξω ή είμαι τεμπέλης;

Αυτό που θα περίμενα από τον κο Δασκαλό να προτείνει και να υποδέιξει στις κυβερνήσεις (μια και είναι ανθρωοπος της παραγωγής) να θεσπιστούν κλίμακες φορολογιας από 5% εώς 80% για τις βιομηχανλίες.
Μια εταιρεία που αποδεδειγμένα έχει υψηλή Παραγωγικότητα (αρα και ανταγωνιστικότητα) να φορολογείται στο χαμηλότερο συντελεστη 5%, (υπάρχουν στοιχεία και διεθνης προδιαγραφές για αναφορά). Παράλληλα η υψηλή τεχνολογία απορροφά εξειδικευμένο ρποσωπικό (πτυχιουχους).
Με την πάροδο του χρόνου σταδιακά να ανεβαίνει σε φορλογικό συντελεστη ανάλογα της παλαιότητας της γραμμής και νέων ίδιων ταχύτερων τεχνολογιών. Αυτό κυριε Δασκαλό θα σας πιέσει να επενδύετε συνεχώς σε νεες πιο παραγωγικές τεχνολογιες πιο ανταγωνιστικές και πραγματικά θα σεινεισφέρετε στο κοινωνικό συνολο και την ευημερία της χωρας.

Αν ζουσατε στις ΗΠΑ, με αυτα που συνέβηκαν και συμβωαίνουν στο Χρηματιστήριο, πιολλά από τα μελη του ΣΕΒ θα ήταν για πολλά χρόναι πισω απο τα σίδερα της φυλακής.

κυριε Στρος _ Καν για να μιλησει κάποιος για Παραγωγικότητα πρπει πρώτα να έχει περάσει από την πρώτη γραμμή και να έχει ιδρώσει!!!!
22 Ο/Η Νίκος Αργυρόπουλος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Πολύ έξυπνο. Μειώνεις τους μισθούς γίνεσαι πιο ανταγωνιστικός. Πως και δεν το σκεφτήκαμε. Τι σοφός άνθρωπος. Οπότε αν μηδενίσουμε τους μισθούς θα είμαστε super-ανταγωνιστικοί και θα ζούμε σαν βασιλιάδες. Αν αρχίσουμε να πληρώνουμε κι όλας για να μπορούμε να δουλεύουμε τότε είναι που η ανταγωνιστηκότητά μας θα φθάσει στο άπειρο.
23 Ο/Η nikos k έγραψε: (πριν 9 έτη)
Σε αυτή την χώρα σε λίγα χρόνια θα ζούν μόνο αλλοδαποί και κυβερνητικά λαμόγια

Οσοι αξίζουν θα εξαφανιστούν !!!!!
24 Ο/Η Πατριώτης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Οι ΔΥ υπάλληλοι "έφταιγαν" και πλήρωσαν. Αντί ο κόσμος να απαιτήσει να γίνεται αξιολόγηση των ΔΥ και οι τεμπέληδες να απολύονται και να πάνε στα σπίτια τους ζήτησε να οδηγηθούν όλοι ανεξαρτήτως στη σφαγή. Τώρα οι καλύτεροι και όσοι μπορούν θα φύγουν από το δημόσιο και οι υπόλοιποι θα διάγουν τον βίο τους εν πενία. Έφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου και για τον ανεπαρκέστατο ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα (έχω δουλέψει 10 χρόνια στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα και 10 στον δημόσιο και μπορώ να έχω άποψη) ο οποίος πολύ λίγα, κακής ποιότητας και πανάκριβα προϊόντα παράγει. Τώρα λοιπόν θα φάνε και ιδιωτικοί υπάλληλοι την παπάρα και θα καταλάβουν ότι έπρεπε να δείξουν αλληλεγύη και όχι να πέσουν στην παγίδα των εβραίων για κοινωνική αντιπαλότητα με απότερο σκοπό να περάσουν τα μέτρα της εργασιακής απορύθμισης και να αγοράσουν σε μερικούς μήνες τη χώρα... "φτηνά". Ο νοών νοείτω... Ξυπνήστε κορόϊδα! Ο στόχος είναι ο ελληνσμός και όχι κάποια μερίδα υπαλλήλων. Θα ξυπνήσετε σε μερικά χρονια και δεν θα έχετε ούτε βρακί να φορέσετε!
25 Ο/Η Αναστάσης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Τελικά, ΟΛΟΙ, (ΔΝΤ-ΕΕ, Βιομήχανοι, Τραπεζίτες, Έμποροι, Κυβέρνηση), καταλαβαίνουν τα προβλήματα των εργαζομένων...
Εκτός από τους ίδιους τους Εργαζόμενους !
Κανένα Έλεος για τους ΣΚΛΑΒΟΥΣ !
26 Ο/Η Νικος Νικολαιδης - Σαν Φρανσισκο έγραψε: (πριν 9 έτη)
Οι πραγματικοι προδοτες δεν ειναι οι πολιτικοι. Ειναι οι ακαδημαικοι μας που ενω η χωρα σφαζεται επι μηνες δε τολμουν να παρουν θεση και να την υπερασπιστουν στα διεθνη ακαδημαικα και διπλωματικα σαλονια. Οι ακαδημαικοι μας για μια ακομη φορα, αποδυκνειουν οτι ειναι νανοι, μπροστα στους ξενους ομολογους τους, κοιτανε μοναχα το τομαρι τους και στα δυσκολα τρεχουν να κρυφτουν οπου βρουν. Κλασσικο παραδειγμα οι Ολυμπιακοι μας οπου σφαζομασταν επι μηνες σε καθημερινη βαση και κανεις τους δε συμμετειχε να πει μια κουβεντα να υπερασπιστει τα αυτονοητα. Και επειδη πολλοι θα νομισουν οτι αυτο που λεω δεν εχει καμια σχεση με τα προβληματα τα σημερινα, θα πω το ακολουθο : Ειναι γνωστο οτι παροτι οι Ολυμπιακοι πετυχαν απο οργανωτικης πλευρας, απετυχαν σε ολα τα υπολοιπα, δημιοθργοντας μια τρυπα γυρω στα $10 δις ( Ο Καραμανλης ειχε πει $13 δις το 2005 σε ταξιδι του στο Πεκινο ). Πολλοι ξενοι αναλυτες αναφερουν οτι αυτη η τρυπα επηρεασε αρνητικα την εξελιξη της οικονομικης μας πορειας κοκ. Και ριχνουνε το βαρος αποκλειστικα στην Ελλαδα. Ομως εαν καποιος δει τα πραγματα με καποια χρονολογικη σειρα θα καταλαβει οτι μεγαλο τμημα αυτου του υπερογκου ποσου πηγε για την ασφαλεια, λογω των γεγονοτων του Σεπτ 2001, δηλαδη ενος γεγονοτος για το οποιο 1 ) η Ελλαδα δεν ευθυνοταν 2 ) δεν ηξερε οτι επρεπε να ξοδεψει υπερογκα ποσα το 1997 τον Αυγουστο, οταν μας εδωσε τους αγωνες η ΔΟΕ, και 3 ) δεν ειχε το τεχνολογικο υποβαθρο να ανταπεξελθει της προκλησεως να βρεθει ετοιμη σ αυτον τον νεο κινδυνο. Πληρωσαμε για ολα κι αντι για ευχαριστω , η διεθνης κοινοτητα μας εσφαζε οτι αργουσαμε. Οταν πετυχαμε κανεις δε μας επαινεσε για αυτο το ζητημα, ξεχαστηκε, παροτι ειχε πολλες μετεπειτα επιπτωσεις στην πολιτικη και κοινωνικη ζωη του τοπου. 6 χρονια μετα πολλα διεθνη ΜΜΕ, αναφερονται στην τρυπα των Ολυμπιακων. Συμφωνω, ειναι τρυπα και μαλιστα μεγαλη, αλλα το πιο πανω πανισχυρο επιχειρημα που θα βαζε τα πραγματα μερικως στη θεση τους και θα υπερασπιζοταν λιγο την αξιοπρεπεια του μεσου Ελληνα , δεν εχω δει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ακαδημαικο Ελληνα 'η ΕλληνοΑμερικανο και της λοιπης Διασπορας να λεει μια κουβεντα. Κι αυτο ειναι ενα μικρο παραδειγμα, απο τα εκατονταδες που συναντω τα οποια ειναι ορφανα καποιας στοιχειωδους αντιδρασης απο την Ελληνικη Ακαδημαικη κοινοτητα. Ειλικρινα με κανουνε να ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας. Οι μονοι, που με κανουνε να νοιωθω ετσι, γιατι ζω στη Διασπορα, δεν ειμαι πολιτης της Ελλαδος και δε μου πεφτει και πολυς λογος για τους πολιτικους στη χωρα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 26

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΝΤ

....