Ηλεκτρονική Έκδοση

Αδιαπραγμάτευτη η σταθερότητα της Ευρωζώνης για την Μέρκελ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να μετατραπεί σε ένωση χρηματοπιστωτικών συναλλαγών» επισημαίνει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη της σε ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Στους κόλπους της Ευρωζώνης "η αλληλεγγύη και η σταθερότητα είναι έννοιες αλληλένδετες" εκτιμά η Γερμανίδα καγκελάριος, σε συνέντευξη της που δημοσιεύεται από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, την ισπανική El Pais και την ιταλική Corriere della Serra.

"Στόχος είναι να γίνουν μία μέρα όλες οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης" υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ. "Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνο εάν υιοθετήσουμε μία νοοτροπία σταθερότητας, κάτι που σημαίνει σταθερή οικονομία και εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ", πρόσθεσε.

"Για τη Γερμανία, αυτή η νοοτροπία της σταθερότητας είναι αδιαπραγμάτευτη", τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, υπεραμυνόμενη για άλλη μία φορά της υιοθέτησης αυστηρότερης δημοσιονομικής πολιτικής από τις χώρες της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η Άγγελα Μέρκελ αρνήθηκε ότι επιθυμεί να μετατρέψει τη Γερμανία σε μία μεγάλη Ελβετία ή μία μικρή Κίνα. "Αυτό δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα", διαβεβαίωσε, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους εταίρους της. "Αισθάνομαι ότι ακολουθώ πιστά τον ίδιο δρόμο με τον Κόνραντ Αντενάουερ και τον Χέλμουτ Κολ", πρώην καγκελαρίων της Γερμανίας και υποστηρικτών της ευρωπαϊκής ιδέας, πρόσθεσε.

"Συμφωνώ με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί ότι μία αναπτυξιακή πολιτική θα στείλει το μήνυμα, ότι πέρα από τη σταθερότητα, πρέπει να έχουμε μία Ευρώπη ικανή να αντιμετωπίσει το μέλλον", κατέλειξε η Άνγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας πεπεισμένη ότι η Ε. Ε. πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, υιοθετώντας μία αναπτυξιακή πολιτική στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Ιουνίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Ευρωπαϊκή Ένωση
Γερμανία

....