Ηλεκτρονική Έκδοση

Η ανεργία καλά κρατεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν γίνει περισσότερο αισθητές στις ΗΠΑ από ότι στην Ευρώπη. Επίσης, τα ποσοστά της ανεργίας εμφανίζονται περισσότερο αυξημένα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Εurostat. Η κατάσταση, ωστόσο, στις ΗΠΑ φαίνεται ότι σταδιακά βελτιώνεται, ενώ στην Ευρώπη επιδεινώνεται.

Τα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη των "27" και στις ΗΠΑ (Πηγή: Eurostat) Τα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη των "27" και στις ΗΠΑ (Πηγή: Eurostat) Η ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατακόρυφα ήδη από τις αρχές του 2008 ως αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Και στις δύο περιπτώσεις, και στην Ε.Ε. των "27" και στις ΗΠΑ, εκείνοι που πλήττονται περισσότερο είναι οι νέοι, ιδιώς κάτω των 25 ετών. Δεν υπάρχει διαφορά, ωστόσο, ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη, ενώ στις ΗΠΑ τα ποσοστά ανεργίας εμφανίζονται πιο αυξημένα μεταξύ των ανδρών.

Όσοι αναζητούν εργασία στην Ε.Ε. παραμένουν άνεργοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι στις ΗΠΑ το ποσοστό ανεργίας είναι πλέον πιο αυξημένο σε σχέση με τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
ΗΠΑ
Απασχόληση και ανεργία
Οικονομική κρίση
Σχετικά αρχεία
Ανεργία ΗΠΑ - Ε.Ε. - 198 KB

....