Ηλεκτρονική Έκδοση

Τετραπλασίασε την κερδοφορία του την περίοδο 2009-2010

«Χρυσές δουλειές» για το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη του, για την περίοδο 2009-2010, ανέρχονται σε 534 εκατ. δολάρια, έναντι 126 εκατ. δολαρίων της προηγούμενης χρήσης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, τα οποία περιλαμβάνουν την περίοδο έως και τα τέλη Απριλίου, ο διεθνής οικονομικός οργανισμός τετραπλασίασε τα έσοδα από τις δραστηριότητές του, εκτός από τις πωλήσεις του χρυσού, το 2009-2010.

Η κερδοφορία του ΔΝΤ, σημειώνεται για δεύτερη χρονιά και προέρχεται κυρίως από την πιστωτική του δραστηριότητα -η οποία εκτοξεύθηκε μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση-, από τα κέρδη των επενδύσεών του και τις οικονομίες που απέφεραν τα μέτρα αναδιάρθρωσης του, τα οποία εφάρμοσε τη διετία 2007-2009. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνεται και η πώληση 403,3 τόνων χρυσού, περίπου το ένα όγδοο του αποθέματός του, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα ενσωματωθεί στα οριστικά αποτελέσματα χρήσης, τον Ιούνιο.

Κύκλοι του ΔΝΤ έχουν επισημάνει πως οι πωλήσεις αυτές αναμένεται να αποφέρουν κέρδος 5,1 δισ. δολάρια, έναντι 4,5 δισ. δολάρια όπως είχε εκτιμηθεί τον Φεβρουάριο, όταν ολοκληρώθηκε η αποκλειστική πώληση στα κράτη μέλη του. Συγκεκριμένα, τρία κράτη μέλη (Ινδίες, Νήσος Μαυρίκιος, Σρι Λάνκα) αγόρασαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ποσότητες που ανέρχονται συνολικά τους 212 τόνους. Οι υπόλοιποι 191,3 τόνοι διατέθηκαν από τον Φεβρουάριο στην αγορά καλλά καμία από αυτές τις συναλλαγές δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η Τσιαβός Δημήτρης έγραψε: (πριν 10 έτη)
Κάποιος να μας ενημερώσει περί του μέρους των κερδών που αναλογεί στην Ελλάδα ως χώρα μέλος και συγχρηματοδότρια.
2 Ο/Η Νίκος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Η ανθρώπινη ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο

Ένα κομμάτι μετάλλου ή για την ακρίβεια μερικοί τόνοι μετάλλου, να αξίζουν περισσότερο από τις ζωές των ανθρώπων

Νίκος
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ

....