Ηλεκτρονική Έκδοση

«Δεν κινδυνεύει το ευρώ» λέει η Κ. Λαγκάρντ

Την πεποίθησή της ότι το ευρώ σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει εξέφρασε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς για απόσταση μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις μετοχών, γεγονός που οδήγησε σε πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

"Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο" δήλωσε η κ. Λαγκάρντ μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL και πρόσθεσε ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα σταθερό, αξιόπιστο, που διασφάλισε τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ επί δέκα χρόνια.

Χθες, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο.

"Αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κίνδυνο, οι συνέπειες για την Ευρώπη θα είναι ανυπολόγιστες όπως το ίδιο θα είναι και για τα κράτη εκτός Ευρώπης...Εάν το ευρώ αποτύχει, θα αποτύχει η Ευρώπη", δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου.

Σε ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη απόστασης ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τη χθεσινή απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε αρνητικά.

"Καθόλου! Βρισκόμαστε στο στάδιο της σύστασης των κομματιών που λείπουν από την ευρωζώνη και αυτή η διαδικασία απαιτεί συναίνεση, αντιπαραθέσεις", είπε. Αυτή η απαγόρευση αποτελεί ωστόσο "απόφαση η οποία είναι συζητήσιμη ως προς τη διαδικασία, διότι δεν υπήρξαν προηγούμενες συνομιλίες" με τους ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός.

Σημειώνεται ότι η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε από χθες τη δυσαρέσκειά της που "δεν ζητήθηκε η γνώμη των ενδιαφερομένων για την απαγόρευση κρατών".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωζώνη
Γαλλία
Γερμανία
Ευρωπαϊκή Ένωση
Οικονομική κρίση
Για το ίδιο θέμα
Ζ. Κ. Γιούνγκερ: «Οι αγορές αντιδρούν παράλογα στα ευρωπαϊκά χρέη»
Αναλυτές και τράπεζες προβλέπουν ακόμη φθηνότερο ευρώ

....