Ηλεκτρονική Έκδοση

«Ευρύτατη συμφωνία» Μέρκελ - Ομπάμα για την οικονομική πολιτική

Σύμφωνα με γερμανική κυβερνητική πηγή

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες Δευτέρα, κατά την οποία συζήτησαν την πολιτική εξόδου των χωρών τους από την οικονομική κρίση σε κλίμα «ευρύτατης συμφωνίας», ανακοίνωσε σήμερα γερμανική κυβερνητική πηγή.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η συνομιλία διήρκεσε 15-20 λεπτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και επικεντρώθηκε κυρίως στην προετοιμασία των συνόδων κορυφής της G8 και της G20, οι οποίες ξεκινούν στον Καναδά την Παρασκευή. Οι δύο ηγέτες ωστόσο συζήτησαν και για την οικονομική πολιτική των χωρών τους, με αφορμή την έκκληση του Αμερικανού προέδρου για ενίσχυση της ανάπτυξης μάλλον, παρά για εφαρμογή περαιτέρω μέτρων λιτότητας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε επιστολή με το θέμα αυτό στους ηγέτες των χωρών της G20, η οποία ωστόσο "αποδεικνύει ότι υπάρχουν λιγότερες διαφορές [μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ απ' ό,τι διαδίδεται", σύμφωνα με την ίδια γερμανική πηγή, η οποία πρόσθεσε: "είμαστε σύμφωνοι".

Τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Μπαράκ Ομπάμα συμφωνούν σε μία "διαφοροποιημένη έξοδο" από τις πολιτικές ανάκαμψης που υιοθετήθηκαν μεσούσης της κρίσης, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία διαβεβαιώνει ότι "δεν υπάρχει καμία πίεση" από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να εγκαταλείψει το Βερολίνο τους στόχους μείωσης των ελλειμμάτων.

Τόσο για τη Γερμανία, όσο και για τις ΗΠΑ, το θέμα είναι η "δομική ενίσχυση της ανάπτυξης", υποστηρίζει το Βερολίνο, σύμφωνα με το οποίο "οι ΗΠΑ λαμβάνουν παρόμοια μέτρα προκειμένου να ενισχύσουν τη βιομηχανία τους".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Γερμανία
Για το ίδιο θέμα
Επίθεση Κρούγκμαν στον Άξελ Βέμπερ

....