Ηλεκτρονική Έκδοση

Δάνειο 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Κόσοβο από το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι χορηγεί βοήθεια ύψους 108,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίοδο 18 μηνών στο Κόσοβο.

Το διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε τη βοήθεια αυτή, η οποία αρχικά είχε ανακοινωθεί τον Μάιο, ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Το Κόσοβο μπορεί στο εξής να λάβει 22,1 εκατομμύρια ευρώ από το ΔΝΤ. Το υπόλοιπο της βοήθειας θα αποδεσμευτεί προοδευτικά σε συνάρτηση με την πρόοδο των μέτρων εξυγίανσης των δημοσιοοικονομικών που έχει αρχίσει να εφαρμόζει.

Το Κόσοβο, Σερβική επαρχία, κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του το Φεβρουάριο του 2008, την οποία αναγνώρισαν σχεδόν 70 χώρες αλλά όχι ο ΟΗΕ, γεγονός ωστόσο που δεν το εμπόδισε να ενταχθεί στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα τον Ιούνιο του 2009.

Η βοήθεια του ΔΝΤ θα επιτρέψει την αποδέσμευση άλλων χρηματοδοτήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αρχές στην Πρίστινα.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη αναμένεται να εκδώσει σήμερα μια συμβουλευτική γνωμοδότηση για τη νομιμότητα της διακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κόσοβο
ΔΝΤ
Για το ίδιο θέμα
Σήμερα η γνωμοδότηση για τη νομιμότητα της ανεξαρτησίας του Κοσόβου
Συνελήφθη ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Κοσόβου

....