Ηλεκτρονική Έκδοση

Οι πρώτες συμφωνίες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στην Ελλάδα

Συνεργασία ΕΛΓΕΚΑ και COSCO για κέντρο διαχείρισης κοντέινερς

Τελευταία ενημέρωση:

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ΕΛΓΕΚΑ και Cosco Pacific Limited, που ελέγχεται από το κινέζικο δημόσιο, υπεγράφη το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 για την κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία κέντρου διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στις εγκαταστάσεις του νέου ΣΕΜΠΟ στην Προβλήτα ΙΙ του σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένος Πειραιώς.

Αυτό ανακοίνωσε η ΕΛΓΕΚΑ με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα το πρωί. Η συνεργασία έρχεται να αναπτύξει την ήδη υπάρχουσα στρατηγική συμμαχία των δύο ομίλων.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει τα βασικά σημεία της συνεργασίας και θα ακολουθήσει η υπογραφή Shareholders’ Agreement η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής.

Τα βασικά της σημεία είναι :

• Δημιουργία κοινού εταιρικού σχήματος COSCO – DIAKINISIS PORT (θυγατρική της ΕΛΓΕΚΑ) με συμμετοχή 50% - 50% στο κεφάλαιο του νέου εταιρικού σχήματος.

• Κατασκευή και λειτουργία κέντρου διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων συνολικής επιφάνειας 7.000 m2.

• Εκτιμώμενο συνολικό ύψος επένδυσης 5 εκ. ευρώ.

• Δημιουργία περίπου 50 νέων θέσεων εργασίας για τη λειτουργία του κέντρου αυτού.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι η συνεργασία δημιουργεί προϋποθέσεις για τη σύνδεση του Λιμένος Πειραιώς ως διαμετακομιστικού κέντρου προς την Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη και τη διαχείριση αποθεμάτων-προϊόντων από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και όχι μόνο, με σκοπό να προσφέρονται χαμηλότερες τιμές στον τελικό καταναλωτή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Για το ίδιο θέμα
Σινική ψήφος εμπιστοσύνης

....