Ηλεκτρονική Έκδοση

«Πράσινα» τέλη για όσους αγοράζουν Ι.Χ. από σήμερα

Δείτε τα τέλη για όλα τα αυτοκίνητα με το εργαλείο του enet

Τέλη κυκλοφορίας τα οποία θα υπολογίζονται βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα πληρώσουν για το 2011, όσοι αγοράσουν Ι.Χ. από σήμερα και στο εξής. Δείτε πως θα υπολογίζονται για όλα τα Ι.Χ. της ελληνικής αγοράς στο εργαλείο του enet.gr.

Τα "πράσινα" τέλη κυκλοφορίας όλων των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων θα συνδέονται στο εξής αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο). Σημειώνεται πως τα τέλη για τα δίκυκλα και τις Ι.Χ. μοτοσυκλέτες θα συνεχίσουν να υπολογίζονται με το παλιό σύστημα και όχι με τις εκπομπές co2.

Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κλπ).

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι το μέτρο αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη στροφή των καταναλωτών σε οχήματα πιο "καθαρής τεχνολογίας",  με αντίστοιχες θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη εισαγάγει φορολογικό σύστημα αυτοκινήτων (τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης) που συνδέεται ολικώς ή μερικώς με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Δείτε εδώ αναλυτικά πως θα υπολογίζονται τα τέλη από εδώ και στο εξής για όλα τα Ι.Χ. που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Για το ίδιο θέμα
Kαι από το internet η προμήθεια των τελών για το 2011
Tα «πράσινα τέλη» κυκλοφορίας για όλα τα Ι.Χ.

....