Ηλεκτρονική Έκδοση

Η Deutsche Bank αποκτά τον έλεγχο της Postbank

Μεγάλο βήμα για την ώθηση της τραπεζικής λιανικής της

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Παρασκευή πως αύξησε το μερίδιό της στην Postbank σε πάνω από 51% από 30% που ήταν μέχρι τώρα και αφού οι επενδυτές που κατείχαν το 21% που εξαγοράστηκε δέχθηκαν την προσφορά της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας για 25 ευρώ ανά μετοχή της Postbank.

Postbank Postbank Η εξαγορά όλης της Postbank, μαζί με το κόστος αγοράς του αρχικού 30%, αναμένεται να κοστίσει στην Deutsche Bank τουλάχιστον 6,3 δισ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή επιτρέπει στον γερμανικό χρηματοπιστωτικό γίγαντα να προσθέσει 14 εκατομμύρια πελάτες λιανικής στην υφιστάμενη πελατειακή της βάση των περίπου 10 εκατομμυρίων πελατών. Θα προσθέσει επίσης 1100 υποκαταστήματα στο δίκτυο της Deutsche Bank, με συνέπεια το σύνολο των υποκαταστημάτων να ανέλθει σε 2.900 μόνο στη Γερμανία.

"Στο μέλλον ο όμιλος της Deutsche Bank Group θα έχει πιο σταθερά έσοδα και πιο ισορροπημένο μείγμα κερδών" δήλωσε ο Josef Ackermann, πρόεδρος του δ.σ. της τράπεζας.

Η Deutsche Bank αντλεί το 80% των κερδών της από την επενδυτική τραπεζική και είναι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σε περιουσιακά στοιχεία. Τον περασμένο μήνα ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη πώληση μετοχών που έγινε ποτέ με στόχο τη χρηματοδότηση αυτής της εξαγοράς και την αύξηση των αποθεμάτων της ενόψει των αυστηρότερων κεφαλαιακών ρυθμίσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
Επενδυτικές τράπεζες

....