Ηλεκτρονική Έκδοση

«Ναι» σε επιμήκυνση -από την πλευρά του ΔΝΤ- χωρίς νέους όρους

Μείωση μισθών ζητάει ο Στρος Καν

Την μείωση των μισθών ζήτησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στην ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής. Τόνισε ότι θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με την παραγωγικότητα έτσι ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η οποία κατά τον ίδιο έχει χάσει 25% την τελευταία πενταετία.

Όπως δήλωσε στην ομιλία του "χρειάζεται μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού αλλά και να ευθυγραμμιστούν οι μισθοί με την παραγωγικότητα".

Σχολίασε ότι το 25% της ανταγωνιστικότητας της τελευταία πενταετία έχει απολεστεί.

Σχετικά με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου από την Ελλάδα, τόνισε ότι από τη μεριά του ΔΝΤ, την οποία και εκπροσωπεί, μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να τεθούν νέοι όροι.

"Το πρόγραμμα είναι στο σωστό δρόμο" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ελληνικό σύστημα είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε να ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ελέγχων.

Για αυτόν το λόγο, χαρακτήρισε δύσκολο έργο την επίτευξη των στόχων του 2011 την ώρα που οι δαπάνες συνεχίζουν να τρέχουν και οι έλεγχοι να είναι περιορισμένοι.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η m.k έγραψε: (πριν 7 έτη)
Δίχως αμφιβολία το δίλημμα είναι πλέον ξεκάθαρο. Η΄θα μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων σε όφελος της κερδοφορίας των επιχειρήσεων- κεφαλαίου ή θα πρέπει να καταργηθούν τα κέρδη και άρα το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφασίσουν άμεσα.
2 Ο/Η Manousos έγραψε: (πριν 7 έτη)
Ο Στρος Καν έχει απόλυτο δίκιο.Δεν παράγεις,δεν πρέπει να καλοπληρώνεσε. Μείωση μισθών αλλά παράλληλα να πέσουν και οι τιμές στα πάντα. Είναι δυνατόν π.χ τα σπίτια να αρχίζουν απο 200.000 και να φτάνουν μέχρι 1,300,000 ; Αν έχω υπάλληλο στο μαγαζί μου και δεν έχω δουλειά πρέπει να του κάνω αύξηση ή μείωση; Μήπως πρέπει να κατέβουν ενοίκια πρώτες ύλες και εμείς οι ίδιοι να κατεβάσουμε λιγάκι τις μυτούλες μας;;;
3 Ο/Η Πλούσιος Συνταξιούχος. έγραψε: (πριν 7 έτη)
Οι μισθοί, λοιπόν, είναι το μεγάλο πρόβλημα. Οι μισθοί.
Οι υπόλοιποι παράγοντες αύξησης κόστους παραγωγής, δεν ..., μόνο οι μισθοί.
Βέβαια, δεν μας είπε, πώς άλλες χώρες, με διπλάσιους μισθούς από την Ελλάδα, έχουν και παραγωγή και είναι και ανταγωνιστικές.
Όσο για την λεγόμενη παραγωγή της χώρας, αλήθεια, τι ακριβώς παράγουμε?
Κυβερνήσεις και 'βιομήχανοι', χωρίς σχεδιασμό, με επιδοτήσεις και μεταφορά επιχειρήσεων στο εξωτερικό, νομίζει κανείς 'οτι παράγουμε κάτι?
Ακόμα και τα ρεβύθια, εισαγωγής είναι.
Οι λεγόμενες 'παραγωγικές τάξεις' τι ακριβώς παράγουν και τι επενδύσεις έχουν κάνει στη χώρα?
Πόσα χρωστάνε στο ΙΚΑ?
Τι φόρους πληρώνουν?
Πάμε πίσω έναν αιώνα, για να ζεί καλά το 5% και οι υπόλοιποι να πεινάνε, όπως και την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης.
Η Ιστορία, όμως, κάνει κύκλους.
4 Ο/Η Μάνος έγραψε: (πριν 7 έτη)
m.k. μαζί σου !
Και να προσθέσω, ότι όπως φαίνεται ήρθε η ώρα και για τη γενιά μας να αναδείξει, όχι πια στα βιβλία και στις τηλεοράσεις αλλά στην ζωή, Βελουχιώτηδες απ' τη μια και 'Γερο-Λαδάδες' από την άλλη.
5 Ο/Η Θάνος έγραψε: (πριν 7 έτη)
Έχει εν μερεί δίκιο. Δεν εννοεί τους χαμηλομισθωτούς, αλλά τους υψηλομισθωτούς. Όμως παραμένει το πρόβλημα. Πως θα την βγάλει καθαρή κάποιος μ' αυτούς τους λογαριασμούς(ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση κ.α.)? ΑΝ το καλοσκεφτεί κανείς, έχει ακριβύνει και ο λογαριασμός. Μετά δεν θα έχουμε ούτε και να φάμε.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Wikileaks
Βουλή
Οικονομική κρίση
ΔΝΤ
Κύριο θέμα
Στρος-Καν: Είμαστε ο γιατρός σας!
Για το ίδιο θέμα
Στρος-Καν: Είμαστε ο γιατρός σας!

....