Έντυπη Έκδοση

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΡΕΝ

Την Παρασκευή στο τραπέζι των «27» η επαναγορά ομολόγων

Το ενδεχόμενο επαναγοράς του ελληνικού χρέους από το νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα περιλαμβάνεται στο «μενού» των ηγετών των «27», που θα συνέλθουν την ερχόμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Προβληματισμός Παπακωνσταντίνου Προβληματισμός Παπακωνσταντίνου Ο εκπρόσωπος του επίτροπου Ολι Ρεν (οικονομικές υποθέσεις) ερωτηθείς σχετικά επιβεβαίωσε χθες ότι στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής θα βρεθεί υπό συζήτηση, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι των «27» η δυνατότητα αγοράς μέρους του ελληνικού χρέους από το Ταμείο, όπως άλλωστε δήλωσε από το Νταβός ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Οπως διευκρίνισε ο Αμαντέο Αλταφάιγ, θα γίνει την Παρασκευή μεταξύ των «27» συζήτηση για τη συνολική απάντηση στην κρίση του δημόσιου χρέους, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο τη λειτουργία του Ταμείου με τη σημερινή μορφή του όσο και του μελλοντικού, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2013.

Ηταν κάτι που ήθελαν από την αρχή ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και ο επίτροπος Ολι Ρεν, είπε, επικαλούμενος τη μεγάλη τεχνογνωσία που έχει η Επιτροπή στα θέματα αυτά, παρά το γεγονός ότι έχει μόνο ρόλο παρατηρητή στο Ταμείο και γνωμοδοτεί όταν της το ζητήσουν.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της ανοιχτής αυτής συζήτησης αναμένεται να τεθεί και το θέμα επαναγοράς του ελληνικού χρέους από το Ταμείο. Ο εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν την Παρασκευή θα καθησυχάσουν τις αγορές.

Ο Α. Αλταφάιγ επιβεβαίωσε επίσης ότι στο Νταβός πραγματοποιήθηκε ανεπίσημη συνάντηση μεταξύ του υπουργού και του Ολι Ρεν.*

! Θετική είναι η εικόνα της Ελλάδας στο Νταβός φέτος, σύμφωνα με την εκτίμηση του πρωθυπουργού. Οπως είπε χθες, αναγνωρίζεται απ' όλους η προσπάθεια της χώρας, πιάνουν τόπο οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού, αλλά και η αποφασιστικότητα των Ελλήνων και της κυβέρνησης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Δεχόμαστε αλλά ποιος θα τη χρηματοδοτήσει;
Ποιος πληρώνει τον «κουρέα» και πόσα μπορεί να γλιτώσουμε

....