Ηλεκτρονική Έκδοση

Πέρασε στην ολομέλεια της Βουλής το σχ/ν για τα κλειστά επαγγέλματα

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων.

Εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, ο Φ. Σαχινίδης, κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως στα λόγια είναι υπέρ της άρσης των περιορισμών και στην πράξη καταψηφίζει το νομοσχέδιο για λόγους μικροκομματικούς. «Δεν μας λένε οι συνάδελφοι της ΝΔ, εάν κατά την εκτίμησή τους ανοίγουν οι επαγγελματικές δραστηριότητες. Αν καταργούνται και συμφωνούν μ’ αυτό, να μας πουν γιατί δεν το ψηφίζουν. Αν όχι, να μας πουν πού δεν καταργούμε, πού παρεκκλίνουμε απ’ αυτά που είναι σωστά επί της αρχής, για να βελτιώσουμε την τοποθέτησή μας» δήλωσε.

Από τη μεριά της Ν.Δ., ο Μάριος Σαλμάς ανέφερε πως «Ο κ. Γείτονας, ο κ. Καρτάλης, ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Κατρίνης στην Επιτροπή ανέβηκαν στα κεραμίδια. Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι δεν ψηφίζει το άρθρο 7. Η κυρία Σκραφνάκη, ήταν εντελώς αντίθετη στο νομοσχέδιο, όπως και ο κ. Τσώνης, που ήταν εναντίον λόγω της ιατρικής απελευθέρωσης».

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής τόνισε ότι με το νομοσχέδιο διευκολύνεται η ελεύθερη δράση του μεγάλου κεφαλαίου.

«Αφήνετε τις μεγάλες εταιρείες να ρημάξουν τα πάντα. Δεν λέτε όμως πως χάνει όμως και φόρους το ελληνικό Δημόσιο», τόνισε από τη μεριά της η Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο Φίλιππος Σαχινίδης, έκανε δεκτό το αίτημα αλλαγής του άρθρου 6 του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο επέτρεπε σε δικηγόρους να ανοίγουν δικηγορικές εταιρείες σε όποια περιφέρεια της Ελλάδας υπάρχει πρωτοδικείο.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Απελευθέρωση επαγγελμάτων

....