Ηλεκτρονική Έκδοση

ΕΚΤ: «Τυχόν αυξήσεις μισθών θα είναι τρέλα»

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, προειδοποίησε χθες κατά μιας πιθανής αύξησης των μισθών στην Ευρωζώνη καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις αυξάνουν στην επικράτεια.

"Θα ήταν το πιο ηλίθιο πράγμα που θα μπορούσε να γίνει" δήλωσε ο Τρισέ στον γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1, όταν ρωτήθηκε για τη πίεση αύξησης των μισθών σε χώρες όπως η Γερμανία που εξέρχονται από την οικονομική κρίση και στις οποίες επίσης αυξάνουν οι τιμές των εμπορευμάτων επιβαρύνοντας τον πληθωρισμό.

"Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σχετικά με τη τρέχουσα άνοδο στις τιμές των καυσίμων και των εμπορευμάτων, αλλά πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία αυτό που αποκαλούμε δευτερογενείς επιπτώσεις και έχουν να κάνουν με αυξήσεις άλλων τιμών οι οποίες οδηγούνται σε επίπεδα μη συμβατά με αυτό που ορίζουμε ως περιβάλλον σταθερότητας", δήλωσε ο Τρισέ.

"Μιλώ για ένα ολόκληρο φάσμα άλλων τιμών στο οποίο, φυσικά, περιλαμβάνονται οι μισθοί και γι' αυτό ακριβώς λέμε στους εργοδότες και τα εργατικά συνδικάτα να διατηρήσουν την ελαστικότητα των τιμών μεσομακροπρόθεσμα."

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)

....