Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: “Επιμήκυνση με αντάλλαγμα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας”

Αυτονόητη χαρακτήρισε την επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι η κίνηση αυτή έγινε ώστε “να μπορέσουν να εξασφαλίσουν από εμάς ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους”, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, κάνει λόγο για ένα καταστροφικό μνημόνιο για τους λαούς της Ε.Ε.

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας δήλωσε: “Καλό είναι να μη βιαστούν όσοι θέλουν να πανηγυρίσουν. Διότι η επιμήκυνση των 110 δις ήταν κάτι το αυτονόητο για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν από εμάς ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Επιπλέον, ότι θα τα πάρουν μέσα στα επόμενα 7,5 χρόνια με πολύ υψηλούς τόκους. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η επιμήκυνση των 110 δις δίνεται ως αντάλλαγμα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και με νέα μνημόνια και νέα βάρη στον ελληνικό λαό.”

Ο Νίκος Χουντής, από τη πλευρά του, με αφορμή τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης δήλωσε: “Το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο αποτελεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους λαούς της Ευρώπης, αφού καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, εγκαθιστά το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της flexicurity, "συνταγματοποιεί" το σύμφωνο σταθερότητας, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέδωσε στο γαλλογερμανικό άξονα τη δημόσια περιουσία μας, με αντάλλαγμα την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δις και τη μείωση του επιτοκίου, που σε κάθε περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το εκρηκτικό πρόβλημα του συνολικού δημόσιου χρέους".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Ευρωπαϊκή Ένωση
Για το ίδιο θέμα
Σύνοδος Κορυφής: Επιμήκυνση 7,5 χρόνων και 1% μείωση επιτοκίου

....