Ηλεκτρονική Έκδοση

Δημοσίευμα της Wall Street Journal

«Θαμμένα» έσοδα 4 δισ. ευρώ αναζητά η κυβέρνηση

Η λίστα με τις πηγές εσόδων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών

Ακίνητα και καταθέσεις, πεθαμένων, που δεν έχουν ζητηθεί από κληρονόμους εδώ και χρόνια και τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα 4 δισ. ευρώ συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα από τα οποία η κυβέρνηση ψάχνει να συγκεντρώσει τα 22 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

“Η εύρεση χρημάτων από τις αζήτητες κληρονομιές και καταθέσεις ανθρώπων που έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια είναι μέσα στις λύσεις που εξετάζουμε” αναφέρει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι μπορεί να φέρουν έσοδα 4 δισ. στο κράτος.

Στα υπόλοιπα μέτρα που επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο, σύμφωνα με άλλο στέλεχος της κυβέρνησης, περιλαμβάνεται και φόρος στα αναψυκτικά, “ψαλίδι” στις φοροαπαλλαγές για εισοδήματα άνω των 70.000 ευρώ ετησίως, κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά, περιορισμός του αφορολόγητου ορίου περιουσίας (ακόμα και για α' κατοικία) καθώς και ποινές για τα αυθαίρετα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Η ζωή στα νησιά μας είναι ήδη τόσο δύσκολη και πανάκριβη σε σχέση με την στεριά, ιδιαίτερα σε τρόφιμα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Η κατάργηση του μειομένου συντελεστή ΦΠΑ πιθανώς να ανεβάσει τις τιμές ακόμη πιο ψηλά. Έχει ζήσει άραγε κάποιος από τους προτείνοντες αυτού του μέτρου για μερικά συνεχόμενα χρόνα σε κάποιο ακριτικό νησί? Τότε σίγουρα θα γνωρίζει ότι εκεί δεν φτάνουν τα χρήματα για τα ίδια πράγματα που θα είχε στην στεριά, έστω και σε ένα ακριτικό χωριό.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Εφορία και φορολογική πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Κι όμως, οι υπουργοί βλέπουν ανάκαμψη...

....