Ηλεκτρονική Έκδοση

Ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με την ΠΝΟ

Δεν θέλουν τις συλλογικές συμβάσεις οι εφοπλιστές

Επιστολή με την οποία ζητάει από την κυβέρνηση να μην εγκρίνει τη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτεργατών, έστειλε στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Απόστολος Βεντούρης.

Η συμφωνία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προβλέπει αύξηση 1,5% στους ναυτεργάτες για το 2010 και 1% για το 2011. "Η ΣΣΕ 2010 με τους συγκεκριμένους όρους υπογράφεται σε εποχές βαθιάς οικονομικής κρίσης όπου όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι υφίστανται μειώσεις των αποδοχών τους και κατάργηση των επιδομάτων τους, την ίδια στιγμή οι Έλληνες ναυτεργάτες με την αμέριστη βοήθεια του υπουργείου απολαμβάνουν σκανδαλωδώς ένα ειδικό εργασιακό καθεστώς το οποίο συνίσταται στην χορήγηση αυξήσεων μισθών όχι μόνον για το μέλλον αλλά και αναδρομικά", υποστηρίζει στην επιστολή του ο Απ. Βεντούρης.

 

Ανησυχία ΣΕΕΝ για την απεργία στα ΕΛΠΕ

Επιστολή στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων έστειλε και ο ΣΕΕΝ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη δεκαήμερη απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. "Εφ΄όσον συνεχισθεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, τα πλοία δεν θα είναι δυνατόν να εκτελέσουν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια λόγω αδυναμίας προμήθειας καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 1,5% από άλλο διυλιστήριο", υποστηρίζει ο σύνδεσμος.

"Σε περίπτωση που το υπουργείο συμφωνήσει να επιτραπεί η κατ΄εξαίρεση προμήθεια καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 3,5%, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο εκτέλεσης των δρομολογίων με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος τύπος του καυσίμου διατίθεται και από άλλo διυλιστήριο", σημειώνει.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Γιώργος Π. έγραψε: (πριν 10 έτη)
"απολαμβάνουν σκανδαλωδώς" :-)

Τι να πει κανείς όταν αυτά τα λόγια τα λέει ένας (ασκητικός φαντάζομαι) εφοπλιστής...

Ίσως πρεπει να του γίνει πρόταση να αλλάξει θέσεις με έναν ναυτεργάτη για ένα χρόνο, να απολαύσει λίγο και αυτός σκανδαλωδώς..

Υποκριτές..
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα

....