Ηλεκτρονική Έκδοση

Στην Πορτογαλία η τρόικα για τους όρους του «πακέτου» διάσωσης

Τα μέτρα που θα δοθούν ως αντάλλαγμα για το πακέτο στήριξης των 80 δισ. αναμένεται να βρεθούν επί τάπητος κατά τα τη συνάντηση που θα έχουν οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της τρόικας με τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Φερνάντο Τεξέιρα ντος Σάντος.

Δύσκολο τετ-α-τετ με την τρόικα θα έχει ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Δύσκολο τετ-α-τετ με την τρόικα θα έχει ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας που πραγματοποίησε ελέγχους σε υπουργεία και φορείς, σειρά έχουν τα "πρωτοκλασάτα" στελέχη. Στην αποστολή της τρόικας στη Λισαβόνα συμμετέχουν δύο Γερμανοί, ο Ο Γιούεργκεν Κριούγκερ από την Ε.Ε. και ο Ράσμους Ρούεφερ από την ΕΚΤ, ενώ το ΔΝΤ θα εκπροσωπήσει ο γνωστός σε όλους μας Πολ Τόμσεν.

Οι συζητήσεις για τη βοήθεια των 80 δισ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Μαΐου, οπότε θα κλειδώσουν και οι όροι για την παροχή του ευρωπακέτου.

Οι Πορτογάλοι προετοιμάζονται να πληρώσουν ακριβό τίμημα για το πακέτο διάσωσης, καθώς αναμένεται να ληφθούν αυστηρά μέτρα λιτότητας. Οι "γιατροί" της Ευρωζώνης προτείνουν μέτρα σε 3 κατευθύνσεις, τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανταγωνιστικότητα, καθώς και την αξιοπιστία της οικονομίας. Στα μέτρα αναμένεται να περιληφθεί κι ένα μεγάλο πακέτο αποκρατικοποιήσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)
Οικονομική κρίση
Ευρωζώνη
Πορτογαλία
Για το ίδιο θέμα
«Τριγμοί» στην Ευρωζώνη από την ακροδεξιά νίκη στη Φινλανδία

....