Ηλεκτρονική Έκδοση

Στα 78 δισ. ευρώ το πακέτο στήριξης για τη Πορτογαλία

Μεγαλύτερη διορία για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος κατάφερε να αποσπάσει η Πορτογαλία από την τρόικα, ενώ το ποσό οικονομικής βοήθειας που θα λάβει από Ε.Ε. και ΔΝΤ θα φτάσει τα 78 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες Όπως ανακοινώθηκε, τα 12 δισ. θα διατεθούν για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα της χώρας μέσω αυξήσεων κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος οικονομικής βοήθειας, η Λισαβόνα κατάφερε να επιτύχει μια πιο "ελαστική" βαθμιαία μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της, το οποίο θα πρέπει να φτάσει στο 3% το 2013. Φέτος ο στόχος είναι να μειωθεί στο 5,9%, για το 2012 να πέσει στο 4,5% και το 2013 να έχει φτάσει στο 3%, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες.

Μέχρι τώρα η Πορτογαλία δεσμευόταν να μειώσει το έλλειμμά της στο 4,6% φέτος και να το φτάσει στο 2% το 2012. Το 2010 το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας έφτασε το 9,1%, πολύ πάνω από το στόχο του 7,3% που είχε θέσει η κυβέρνηση.

"Θέλω να αναγγείλω στους Πορτογάλους ότι η κυβέρνηση κατέληξε σήμερα σε συμφωνία με τις αντιπροσωπείες των διεθνών οργανισμών για το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς τη χώρας μας", είπε ο Σόκρατες, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. "Η κυβέρνηση κατέληξε σε μια καλή συμφωνία που προασπίζεται την Πορτογαλία", πρόσθεσε.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ
Ευρωπαϊκή Ένωση
Πορτογαλία

....