Ηλεκτρονική Έκδοση

«Φτωχές» οι εκπτώσεις για τους ανέργους του ΟΑΕΔ

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για το 2011

Tα νέα προγράμματα και δράσεις που αναμένεται να ενεργοποιηθούν φέτος για την καταπολέμηση της ανεργίας ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Παράλληλα παρέθεσε σειρά εκπτώσεων σε προϊόντα για τους ανέργους, που όμως λόγω και της φύσης των εκπτώσεων απέχουν πολύ από το να χαρακτηρισθούν ουσιαστική βοήθεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, μέσα στο 2011 θα ενεργοποιηθούν σταδιακά τα εξής προγράμματα:

1.«Επιταγή Επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους

2.Απασχόλησης 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

3.Διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας, έτους 2011 και διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών

4.Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

5.Απασχόλησης απόφοιτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, που το πρόγραμμα σπουδών τους εμπεριέχει θεωρητική εκπαίδευση στο σχολείο και θεσμοθετημένη πρακτική άσκηση σε εργοδότες, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Την ίδια ώρα στις επόμενες ενέργειες του οργανισμού περιλαμβάνονται:

♦ Το πρώτο Forum Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου στην Αθήνα και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις με μεγάλες επιχειρήσεις, εργαστήρια συμβουλευτικής και workshops στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, ενημέρωση από στελέχη HR, κ.α.

♦ Τη συνεργασία ΟΑΕΔ – ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) στην οργάνωση προγραμμάτων και εργαστηρίων πρόληψης μέσα στις Επαγγελματικές Σχολές του Οργανισμού, συμβάλλοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων και της ευρύτερης κοινωνίας πάνω στο πρόβλημα εξάπλωσης των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

♦ Αναβάθμιση των υπηρεσιών συμβουλευτικής που παρέχει για την ενεργοποίηση των ανέργων με τη δημιουργία 7 νέων δομών συμβουλευτικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,

♦ Την διοργάνωση «κλαδικών» εργαστηρίων με τη συμμετοχή συλλογικών φορέων και στελεχών επιχειρήσεων και κυρίως την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών του Οργανισμού, με στόχο την επαγγελματική πληροφόρηση των ανέργων, με έμφαση στους νέους.

♦ Τη διοργάνωση κύκλων συναντήσεων με διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού με στόχο την καλύτερη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας και τη διάγνωση των σύγχρονων αναγκών της αγοράς εργασίας

♦ Τη δημιουργία έως το 2013, τριάντα γραφείων Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης -10 εξ αυτών το 2011 - με στόχο την διασύνδεση των Επαγγελματικών Σχολών του Οργανισμού με την αγορά εργασίας και την κοινωνία και προώθηση της πρακτικής άσκησης αλλά και της επαγγελματικής ένταξης των αποφοίτων των σχολών.

♦ Την ανάπτυξη του νέου PORTAL του ΟΑΕΔ με βασικό σκοπό την διευκόλυνση της σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας μέσω ενός σύγχρονου και λειτουργικού δικτύου καταχωρήσεων έγκυρων στοιχείων για την αποτελεσματικότερη αναζήτηση εργασίας, αλλά και ηλεκτρονικά υποστηρικτικά εργαλεία συμβουλευτικής.

Εκπτώσεις για ανέργους

Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε προσφορές και εκπτώσεις από οκτώ εταιρίες σε ανέργους. Η ενέργεια αυτή, στην αρχή της τουλάχιστον, καλύπτει ένα μικρό φάσμα αγαθών και θέτει σε αμφιβολία το κατά πόσον θα ωφεληθούν στην πράξη οι άνεργοι, με το ζητούμενο να μετατοπίζεται στο κατά πόσον θα ενταχθούν περισσότερες εταιρείες και αγαθά στην ενέργεια αυτή.

Οι εκπτώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα έχουν ως εξής:

1. Όμιλος ΑΚΜΗ Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρέχει μειωμένες τιμές κατά 20% στο αρχικό κόστος των διδάκτρων, για τα μέλη οικογενειών ανέργων που επιθυμούν να σπουδάσουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη στην οικογένεια, έστω και ενός μέλους με συγγένεια πρώτου ή δευτέρου βαθμού, με κάρτα ανεργίας.

2. WIND Δημιουργεί και προσφέρει στους δικαιούχους ανέργους ειδικά πακέτα κινητής και σταθερής τηλεφωνία, καθώς και Ίντερνετ. Οι λεπτομέρειες των ειδικών πακέτων, θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών – από την εταιρία – και θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματα WIND. 

3. PepsiCo – Ivi & Tasty Foods Ειδικές μειωμένες τιμές κατά 20% σε όλη την γκάμα των προϊόντων της εταιρίας, τόσο στα αναψυκτικά  όσο και στα σνάκς (ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής: Lays, Cheetos, Ruffles, Quaker, Pepsi, 7up, Lipton, HBH, Gatorade κοκ).

4. Όμιλος Εταιριών Everest Καταστήματα ΕVEREST: Μειωμένες τιμές κατά 10% στους κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ στα καταστήματα με την ειδική σήμανση. Επίδειξη της κάρτας ανεργίας στο ταμείο. Εστιατόρια LA PASTERIA: Μειωμένες τιμές κατά 20% στους κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ στα καταστήματα με την ειδική σήμανση. Επίδειξη της κάρτας ανεργίας πριν την παραγγελία. Αλυσίδα ΟLYMPUS PLAZA FOOD PARKS: Μειωμένες τιμές κατά 10% στους κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ στα καταστήματα με την ειδική σήμανση. Επίδειξη της κάρτας ανεργίας στο ταμείο. Εξαιρούνται οι αγορές από τα easy-market (mini-market). Οι ειδικές τιμές δεν συνδυάζονται με άλλες προσφορές, εκπτώσεις, προνόμια ή ειδικά μενού.  

5. Κωτσόβολος – Dixons Ειδικές τιμές μειωμένες κατά 10% στα προϊόντα των καταστημάτων της εταιρίες, αρχής από το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητήσουν λεπτομέρειες στην σχετική ιστοσελίδα της εταιρίας.

6. Goody’s AE (Goody’s & Flocafe) Ειδικές τιμές μειωμένες κατά 10% στα καταστήματα Goody’s και 20% στα Flocafe. Οι μειωμένες τιμές δεν συνδυάζεται με άλλες προσφορές που ισχύουν εντός των καταστημάτων μας. Επίσης οι ειδικές τιμές ισχύουν για κατανάλωση εντός των καταστημάτων και take away.  

7. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ Η εταιρία παρέχει ειδικές τιμές στα εξής προϊόντα της: μείωση κατά 21% στις γαλοπούλες (βραστή και στην καπνιστή) και 33% στην πάριζα. Οι ειδικές τιμές θα δοθούν με την μορφή κουπονιών με την αγορά 250γρ αλλαντικού και θα παρέχεται στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Βερόπουλος.

8. Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ Ειδικές τιμές (που θα εξειδικευθούν σύντομα) στα προϊόντα «Γεμιστά» μπισκότα και «Φρυγανιές Παπαδοπούλου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
ΟΑΕΔ

....