Έντυπη Έκδοση

Αδιαφορία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Με το χάρτινο εισιτήριο στις τσέπες τους φαίνεται ότι θα παραμείνουν για αρκετό καιρό ακόμα οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος του διεθνούς διαγωνισμού του ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό σύστημα συλλογής κομίστρου, παρατάθηκε για ακόμη μία φορά.

Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί αρχικά στις αρχές του περασμένου Απριλίου (ύστερα από πολλά χρόνια εξαγγελιών από διάφορους υπουργούς) και είχε ως καταληκτική ημερομηνία την 24η Μαΐου. Η πρώτη παράταση δόθηκε για την 21η Ιουνίου (χθες) και πλέον ορίστηκε για τις 12 Ιουλίου.

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν φακέλους, κάτι που όμως προκαλεί ερωτήματα αφού σύμφωνα με πληροφορίες αρκετές είναι οι εταιρείες που φέρονται να ήταν έτοιμες χθες. Κάποιοι κάνουν λόγο για αναμενόμενη καθυστέρηση λόγω της αλλαγής στην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου θα κοστίσει 94 εκατομμύρια ευρώ και ο ΟΑΣΑ θα συμμετέχει με 35 εκατομμύρια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα) και θα καλύψει όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ αρχής γενομένης από το μετρό που έχει και την καλύτερη υποδομή για να το δεχθεί.

Οταν το έργο ολοκληρωθεί, το χάρτινο εισιτήριο και οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών θα αντικατασταθούν από ηλεκτρονικές κάρτες που θα διαβάζονται από ειδικούς αισθητήρες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές

....