Ηλεκτρονική Έκδοση

Oλόκληρη η ανακοίνωση της Ε.Ε.

Τις λεπτομέρειες για το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας και τον ασφυκτικό έλεγχο στον οποίο θα βρίσκεται η χώρα για όσα χρόνια διαρκέσει το πρόγραμμα αυτό, περιγράφει το κείμενο που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι βασικοί όροι που περιλαμβάνει είναι:

- Η Ελλάδα θα πάρει νέο δάνειο 109 δισ. ευρώ

- Ο ιδιωτικός τομέας θα συμμετέχει σε εθελοντική βάση. "Η καθαρή του συνεισφορά εκτιμάται στα 37 δισ. ευρώ" ωστόσο υπάρχει μια υποσημείωση στο κείμενο της συμφωνίας που λέει πως το ανωτέρω ποσό αφορά στην περίοδο 2011-2014. Γίνεται επίσης λόγο για πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, ύψους 12,6 δισ. ευρώ, ενώ για την περίοδο 2011-2019 η συνολική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα "εκτιμάται στα 106 δισ. ευρώ".

- Τα επιτόκια του νέου δανείου θα είναι κοντά στο 3,5%

- Τα δάνεια που θα θα δοθούν από το EFSF αντί 7,5 χρόνια θα έχουν διάρκεια "τουλάχιστον 15 χρόνια και έως 30 χρόνια με 10ετή περίοδο χάριτος".

- Δημιουργείται ομάδα εργασίας στην Κομισιόν που σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για το "ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ" που θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Μπορείτε δείτε ολόκληρο το κείμενο στα Αγγλικά επιλέγοντας το αρχείο από τη στήλη δεξιά

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Σχετικά αρχεία
Το ανακοινωθέν - 33 KB
Για το ίδιο θέμα
Νέο πακέτο 158 δισ. ευρώ υπό δρακόντειο έλεγχο

....