Ηλεκτρονική Έκδοση

«Επιπόλαιη και ανεύθυνη» η στάση της αντιπολίτευσης

«Σιωπητήριο» για τις εγγυήσεις θέλει ο Βενιζέλος

Τελευταία ενημέρωση:

Στην αντεπίθεση, όσον αφορά στις επικρίσεις για τη συμφωνία με τη Φινλανδία για την παροχή εγγυήσεων, πέρασε ο υπουργός Οικονομικών. «Όσο διεξάγεται αυτή η δύσκολη και λεπτή διαπραγμάτευση, είναι τουλάχιστον επιπόλαιο και ανεύθυνο δυνάμεις της Αντιπολίτευσης να προτρέχουν, να κινδυνολογούν ή να επιχαίρουν γιατί υπάρχουν προβλήματα, λες και αυτό είναι καινούργιο ή απροσδόκητο», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Το να επενδύει κάποιος πολιτικά στην αρνητική εξέλιξη είναι όχι μόνο κατώτερο του επιπέδου εθνικής ευθύνης στο οποίο πρέπει να κινούμαστε, αλλά και πολιτικά αδιέξοδο. Γιατί κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει από μια αρνητική εξέλιξη που εις πείσμα όσων επενδύουν σε αυτή δεν θα υπάρξει, αρκεί εμείς να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι ως έθνος", πρόσθεσε.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι η συζήτηση για την έγκριση της συμφωνίας από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης ξεκίνησε σήμερα, σε επίπεδο της τεχνικής ομάδας εργασίας και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα σε επίπεδο των εκπροσώπων των Υπουργών (Euro Working Group). Παράλληλα, σημείωσε ότι βρίσκεται "εδώ και μέρες" σε επαφή με ομολόγους του.

ΝΔ: Αμήχανος ο κ. Βενιζέλος

«Η διαφορά μας με τον κ. Βενιζέλο είναι ότι εμείς προβλέπαμε, όταν εκείνος πανηγύριζε. Εμείς προβλέψαμε αυτό, που δυστυχώς συνέβη. Εκείνος, αμήχανος, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει και τι να απαντήσει. Για το καλό της χώρας, ας σοβαρευτεί επιτέλους ο κ. Βενιζέλος», απάντησε στον υπουργό Οικονομικών ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΑΡ: Λάθος η συμφωνία με τη Φινλανδία

"Η αποδοχή της παροχής εγγυήσεων στη Φινλανδία ήταν φανερό ότι θα ανοίξει ένα γαϊτανάκι απαιτήσεων και άλλων χωρών", δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης.   Η κυβέρνηση λαθεμένα μπήκε σε μια τέτοια διαδικασία με τη Φινλανδία, που θα στοιχίσει ένα δις. Ευρώ. Αντί να υπερηφανεύεται ότι δεν έβαλε εμπράγματες εγγυήσεις για τη δανειοδότηση από την Φινλανδία, οφείλει πάραυτα να αναζητήσει οριστική κεντρική συμφωνία στο Eurogroup", σημείωσε

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η Κωστής Βεζδρεβάνης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Γερμενοϋποβρύχιε της Αμαρτωλής Ολυμπιάδας, χωράς στο ελικόπτερο, που θα μας απειλήσεις κιόλας; Δεν κατάλαβες ακόμη ότι δεν φοβόμαστε πια τη ΧΟΥΝΤΑ σας;
2 Ο/Η Αργυρός Φίλιππος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Τελικά έχουν πλάκα στην ΝΔ.
Προβλέψανε τα πάντα εκτώς απο τον μαρασμό που βύθησαν την χώρα πριν δραπετεύσουν απο τις ίδιες τους τις ευθήνες. Τότε που παρά τις εισηγείσεις των υπουργών τους αφήνανε τα πάντα για αργότερα. Και τώρα θα τα διορθώσουν όλα εφαρμόζοντας την πολιτική που έκαναν πριν, δηλαδή αφορολόγητες επενδύσεις - σύμφωνα με τα όσσα υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς στην ΟΝΝΕΔ- αφορολόγητες προσλήψεις και άλλα τέτοια που γίνονταν και πριν και φτάσαμε εδώ που είμαστε.
Η μεγαλύτερη φαιδρότητα είναι πως όλα αυτά μας τα παρουσιάζει για νέα ......

Η ΔΗΜΑΡ μάλον θέλει να ξεχνάει οτι η απόφαση της ΕΚΤ πάρθηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα. Ο μεγαλύτερος κύνδυνος είναι να μήν ψηφίσουν οι γερμανοί βουλευτές το πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα- σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους θα γίνει σκληρή μάχη- και συνεπώς μια άρνηση των φιλανδών να ψηφίσουν «ναι» στο κοινοβούλιό τους θα ενύσχυε το γερμανικό «οχι» που θα σήμαινε καταστροφή....
Δεν ζήτησαν τίποτε άλλο απο απλές εγγυήσεις οτι δεν θα χάσουν τα λεφτάτους άν αύριο ο ελληνικός λαός ψηφίσει κυβέρνηση που δεν θα επιστρέψει τα δάνεια. Και ο αντιπολιτευτικός λόγος κυρίος του ΚΚΕ τείνει σε αυτή την κατεύθηνση.
Η εγγύηση που θα δώσουμε θα μας επιστραφεί με τόκο στο τέλος του προγράμματος αν όλα πάνε καλά. Έτσι τουλάχιστον έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
Πού είνα το στραβό στο όλο θέμα; Νομίζω οτι σαν λαός μάθαμε στο να μας δίνουν και ποτέ στο να επιστρέφουμε. Τους περνάμε για βλάκες. Και εδώ ας μήν ξεχνάμε τις επικρείσεις Σαμαρά ,γιατί η κυβέρνηση δεν σήκωσε περισσότερα χρήματα απο τις αγορές όταν μπορούσε, κρύβοντας το βαθύ πρόβλημα της οικονομίας μας, δηλαδή προσπάθεια να τους ξεγελάσουμε έστω και για λίγο....τους «βλάκες ευρωπαίους».
Όσσο και να σας φαίνετε περάξενο τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να φτιάξουμε δυνατή οικονομία και ο λαός έχει την μοναδική ίσως ευχαίρεια να μπεί στην εμπράγματη οικονομία αγοράζοντας επιχειρήσεις σε πολύ χαμηλή τιμή, και συμμετέχοντας στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγείανσης. Πρέπει ο λαός να ενωθεί και να επενδύσει τα χρήματά του στην οικονομία, αλλοιός ο κύνδυνος να χάσει τα πάντα είναι μεγαλύτερος και η λύση δεν είναι στις αλλαγές δήθεν κυβερνήσεων επιδεί μας χάιδεψαν τα αυτιά οι άλλοι.
Καλό κουράγιο
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Οικονομική κρίση
Για το ίδιο θέμα
Ντόμινο αξιώσεων απειλεί τα 109 δισ.
Θα τους δανείσουμε για να μας δανείσουν!

....