Ηλεκτρονική Έκδοση
enet.gr, 17:19 Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011
Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη εφοριακοί και τελωνειακοί
Τη διεξαγωγή 48ωρης απεργίας, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στις εφορίες και στα τελωνεία, ύστερα από τις ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι το ενιαίου μισθολόγιο δεν θα περιλαμβάνει την καταβολή «προσωπικής διαφοράς».
Θα συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να αποφασισουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Οι υπαλλήλοι σε εφορίες και τελωνεία θα ήταν οι μεγάλοι ωφελημένοι από την εφαρμογή της "προσωπικής διαφοράς", καθώς με αυτό τον τρόπο θα διατηρούσαν μεγάλο μέρος των χρημάτων που λαμβάνουν με τη μορφή επιδομάτων. Εξάλλου, αυτός ο κυβερνητικός ελιγμός για την παράκαμψη του ενιαίου μισθολογίου προέκυψε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εργαζόμενους στους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε απεργιακέ κινητοποιήσεις.
Ωστόσο, η άρνηση της τρόικας να τον αποδεχτεί έβαλε οριστικό -κατά τον Ευαγ. Βενιζέλο- τέλος σε κάθε τέτοια σκέψη.
5 σχόλια
Όσο για τον κύριο Λοβερδο ας μη ξεχνά ότι και αυτός το άρμα του δημοσίου χρησιμοποιεί για να επιβιώσει. Ανέκαθεν αυτός και οι φίλοι του ήταν καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Τώρα έγιναν κριτές των πάντων
Ας το καταλάβουν επιτέλους και να σταματήσουν.
Να δουν γιατί έχουν προσλάβει τόσο μεγάλο αριθμό συμβούλων σε κάθε υπουγείο χωρίς διαφανείς διαδικασίες και με τεράστιες αμοιβές, αλήθεια θα γίνει ποτέ καμία κουβέντα γι'αυτό?
