Ηλεκτρονική Έκδοση

Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη εφοριακοί και τελωνειακοί

Τη διεξαγωγή 48ωρης απεργίας, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στις εφορίες και στα τελωνεία, ύστερα από τις ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι το ενιαίου μισθολόγιο δεν θα περιλαμβάνει την καταβολή «προσωπικής διαφοράς».

Θα συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να αποφασισουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Οι υπαλλήλοι σε εφορίες και τελωνεία θα ήταν οι μεγάλοι ωφελημένοι από την εφαρμογή της "προσωπικής διαφοράς", καθώς με αυτό τον τρόπο θα διατηρούσαν μεγάλο μέρος των χρημάτων που λαμβάνουν με τη μορφή επιδομάτων. Εξάλλου, αυτός ο κυβερνητικός ελιγμός για την παράκαμψη του ενιαίου μισθολογίου προέκυψε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εργαζόμενους στους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε απεργιακέ κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, η άρνηση της τρόικας να τον αποδεχτεί έβαλε οριστικό -κατά τον Ευαγ. Βενιζέλο- τέλος σε κάθε τέτοια σκέψη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η MPIMPIS έγραψε: (πριν 9 έτη)
Έτσι πρέπει, όλοι το ίδιο, η Ελλάδα πρέπει να πάει μόνο μπροστά!!!!!
2 Ο/Η Μ.Π έγραψε: (πριν 9 έτη)
Δηλαδή αν παίρνουν όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου, ανεξάρτητα από το αντικείμενο της δουλειάς τους θα πάει η χώρα μπροστά??? Πρώτη φορά το ακούω αυτό, και δεν ξέρω αν εφαρμόζεται πουθενά αλλού...
3 Ο/Η ΘΤ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Στις προηγμένες χώρες σίγουρα δεν εφαρμόζεται.Πληρώνονται ανάλογα με τη θέση εργασίας και όχι με τα τυπικά προσόντα (π.χ.Γερμανία)
4 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Γιατί, στον ιδιωτικό τομέα όλοι οι υδραυλικοί παίρνουν τα ίδια ; Πουθενά στο κόσμο δεν έχει ισοπεδωθεί τόσο πολύ η έννοια της δουλειάς. Πως είναι δυνατόν να παίρνει τα ίδια ένας καθηγητής πληροφορικής στο γυμνάσιο, με έναν μηχανικό πληροφορικής σε κέντρο μηχανογράφησης κρατικού οργανισμού. Είναι ίδιες οι ευθύνες, οι ώρες; το άγχος;
Όσο για τον κύριο Λοβερδο ας μη ξεχνά ότι και αυτός το άρμα του δημοσίου χρησιμοποιεί για να επιβιώσει. Ανέκαθεν αυτός και οι φίλοι του ήταν καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Τώρα έγιναν κριτές των πάντων
5 Ο/Η ps έγραψε: (πριν 9 έτη)
Καλό είναι να μάθει ο κόσμος ότι οι υπάλληλοι του δημοσίου που αμοίβονται με υψηλότερες αποδοχές δεν έτυχε!!!!! να βρίσκονται στα συγκεκριμένα υπουργεία, όπως πολύ εύκολα λέγεται αυτές τις μέρες, αλλά ήταν συνηδειτή επιλογή και μετά από δύσκολους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και είχαν τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα προσόντα για να προσληφθούν σε αυτές τις θέσεις. Σημειώστε ότι τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις προσλήψεις αυτές προκυρήσει το ΑΣΕΠ που είναι το κατεξοχήν αδιάβλητο όργανο επιλογής προσωπικού του δημοσίου εδώ και 20 χρόνια και όποιος έχει στοιχεία για το αντίθετο να το αποδείξει. Είναι πολύ εύκολο να ρίχνουμε λάσπη σε συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων και να την φέρνουμε ενάντια σε μια άλλη. Μη ξεχνάμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στηρίζουν την οικονομία της χώρας και τη μεσαία τάξη, είναι αυτοί που τα χρήματα τους τα αφήνουν μέσα στη χώρα τους, είναι αυτοί που δεν φοροδιαφεύγουν,είναι αυτοί που στηρίζουν τις οικογένειες τους με τα άνεργα παιδιά τους και τους χαμηλοσυνταξιούχους γονείς τους, είναι αυτοί που στηρίζουν τις τράπεζες με το σταθερό εισόδημα τους και τα στεγαστικά δάνεια που με μεγάλη άνεση τους δίνουν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορεί λοιπόν να δηλώνει υπουργός ότι ζούμε σε βάρος των υπολοίπων ελλήνων, αφού πάνω από το 50% των υπολοίπων ελλήνων εξαρτάται από εμάς, αφού είναι οι οικογένειες μας.
Ας το καταλάβουν επιτέλους και να σταματήσουν.
Να δουν γιατί έχουν προσλάβει τόσο μεγάλο αριθμό συμβούλων σε κάθε υπουγείο χωρίς διαφανείς διαδικασίες και με τεράστιες αμοιβές, αλήθεια θα γίνει ποτέ καμία κουβέντα γι'αυτό?
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

....