Ηλεκτρονική Έκδοση

Η Credit Suisse πληρώνει πρόστιμο 150 εκατομ. ευρώ στη Γερμανία για φοροδιαφυγή

Αποδίδει το κυνήγι των φοροφυγάδων στη Γερμανία

Η δεύτερη πιο μεγάλη ελβετική τράπεζα Credit Suisse συμφώνησε να πληρώσει 150 εκατομ. ευρώ στις γερμανικές αρχές για την επίλυση ενός προβλήματος φοροδιαφυγής τερματίζοντας έτσι μία μακριά και περίπλοκη δικαστική διαδικασία (ξεκίνησε τον Μάρτιο 2010), σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Το ποσό θα επιβαρύνει τους λογαριασμούς της του γ’ τριμήνου. Με τη συμφωνία αυτή τερματίζονται οι έρευνες των γερμανικών αρχών σε βάρος συνεργατών της Credit Suisse στη Γερμανία, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι παροχής βοήθειας σε Γερμανούς προκειμένου να φοροδιαφύγουν.

Η τράπεζα δηλώνει πως ακολουθεί πιστά τη στρατηγική της «να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία πελατών σύμφωνα με τους εφαρμοζόμενους νόμους και τις επίσημες προδιαγραφές».

Σημειώνεται πως η έρευνα αφορούσε 1.100 πελάτες και συνεργάτες της ελβετικής τράπεζας και αφορούσε επενδυμένο ποσό 1,2 δις ευρώ.

Οι γερμανικές αρχές τον Φεβρουάριο αγόρασαν με 2,5 εκατομ. ευρώ ένα CD που περιείχε τα ονόματα 1500 φοροφυγάδων με λογαριασμούς στην Ελβετία και από τους οποίους το γερμανικό δημόσιο θα μπορέσει τώρα να εισπράξει 400 εκατομ. ευρώ.

Εκτιμάται πως πάνω από 3.000 φοροφυγάδες έχουν καταγγελθεί στις γερμανικές αρχές μετά από σχετική έκκληση του υπουργού Οικονομίας Γούλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τέλος, πριν την Credit Suisse, σε ανάλογη συμφωνία είχε καταλήξει και η ελβετική τράπεζα Julius Baer τον περασμένο Απρίλιο πληρώνοντας 50 εκατομ. ευρώ και αποφεύγοντας τη μακριά δικαστική διαδικασία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδυτικές τράπεζες
Γερμανία
Ελβετία
Εφορία και φορολογική πολιτική

....