Ηλεκτρονική Έκδοση

Ηλεκτρονική παρακολούθηση του εισοδήματος προαναγγέλλει ο Βενιζέλος

Σε ηλεκτρονική παρακολούθηση των εισοδημάτων σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει ότι με το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται θα πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά, τα οποία θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά ακόμη και με ευθύνη των φορολογουμένων.

Σε δήλωση του, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους.

Επισημαίνει δε ότι αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις, αλλά και το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).

Αναφέρει δε ότι το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κτλ).

Στην ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κάνει καμία αναφορά στο γεγονός ότι ζητάει τρεις μήνες πριν τελειώσει η χρονιά ζητάει από τους φορολογούμενους τις διπλάσιες τουλάχιστον αποδείξεις από όσες τους ζητούσε μέχρι σήμερα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

20 σχόλια

11 Ο/Η Ανέστιος έγραψε: (πριν 9 έτη)
@takis:
Αυτά θα γίνουν μόνο αν πάρει ο λαός την χώρα στα χέρια του. Λαϊκές συνελεύσεις τώρα! Με εκλογή ανακλητών εκπροσώπων και σχηματισμό σκιώδους βουλής και σκιώδους κυβέρνησης. Μέχρι που οι σκιώδεις να αντικαταστήσουν τις ξεπουλημένες!
12 Ο/Η Δημήτρης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Γιατί δεν αρχίζει με φορολογία τραπεζών; Με φορολογία ΑΕ που έπεσε στο 25% και λέει να το ρίξει κι άλλο; Με φορολογία εφοπλιστών που δεν πληρώνουν φράγκο, ούτε καν φόρο στα καύσιμα (πλήρωνε όμως εσύ μαλάκα 1ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης)

Δεν πληρώνω τίποτα. Λέω σε όλα τα μαγαζάκια να μη μου κόψουν απόδειξη και να φάνε το ΦΠΑ σε κάτι αποδοτικό και προτρέπω όλους να κάνουν το ίδιο.

Για το μόνο που δέχομαι να πληρώσω όχι μόνο φόρο, αλλά να πουλήσω και το σπίτι μου, είναι για το φορτηγό και το πολυβόλο που λέει ο σχολιαστής ΣΚ (#8). Αρκεί να είναι και οι 300 στην αλάνα. Αϊ στο διάλο δηλαδή όλοι τους!
13 Ο/Η spiros έγραψε: (πριν 9 έτη)
εγω ειμαι περιεργος να δω πως θα φτιαξουν το ηλεκτρονικο συστημα κι αν θα αντεξει
14 Ο/Η ΓΡ έγραψε: (πριν 9 έτη)
"Δεν πληρώνω τίποτα. Λέω σε όλα τα μαγαζάκια να μη μου κόψουν απόδειξη και να φάνε το ΦΠΑ σε κάτι αποδοτικό και προτρέπω όλους να κάνουν το ίδιο."

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!!

ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ "ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ"!!!
15 Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ Κ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Εχουμε τελικα να κανουμε με '' τρελλους'' καΙ οι 154 μαζυ με την κυβερνηση τους να πανε για θεραπεια στο Δαφνι !!!
16 Ο/Η dimitris tzelepis έγραψε: (πριν 9 έτη)
Τι να σχολιάσω! Αυτά είναι ντροπή και μόνο που τα σκέφτεται! Αλλά απο χονδρό άνθρωπο τι να περιμένεις; Μας προαναγγέλει πως θα υπάρξει οικονομικός big brother για τους αποδεκατισμένους μισθούς και συντάξεις μήπως και του ξεφύγει κάποιο ευρώ απ την αφαίμαξη των φουκαράδων!!
17 Ο/Η Aristotelis έγραψε: (πριν 9 έτη)
Έχουν χάσει εντελώς την μπάλα. Τώρα στην εθελοδουλία και την ανικανότητα έχει προστεθεί και ο πανικός τους.
Είναι ικανοί να υπογράψουν την εκτέλεση δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων αρκεί να τη γλιτώσει το υπουργικό συμβούλιο (άντε και όσοι ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο).
Κάθε μέρα που μένουν στην κυβέρνηση φέρνουν ανυπολόγιστες συμφορές.
Πρέπει να φύγουν !!!
18 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και αφού δεν τον απολύει ο αρχηγός του, ο οποίος προφανώς συμφωνεί μαζί του, πρέπει να επέμβουν οι ψυχίατροι
19 Ο/Η oratiara έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ένας δημόσιος υπάλληλος με 12000 ετήσια εισοδήματα και φόρους από χαράτσια και έκτακτες εισφορές 2% και φόρους εισοδήματος και ΕΤΑΚ όλων των ετών και ΦΜΑΠ επίσης όλων των ετών που φτάνουν π.χ. τις 11000 Ευρώ ετησίως, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις για 6000 Ευρώ;
Αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΙΑ. Δηλαδή εάν ο εν λόγω δημόσιος υπάλληλος δουλεύει αποκλειστικά για να πληρώνει τα χαράτσια του κ. Βενιζέλου, έρχεται τότε ο κ. Βενιζέλος να τον ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ που πληρώνει τους φόρους του;
Η ΛΟΓΙΚΗ λέει ότι οι ΠΛΗΡΩΝΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΙ θα πρέπει να ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ από το φορολογητέο εισόδημα. Αλλιώς τέτοιοι νόμοι που ψηφίζονται, θυμίζουν φιλοσοφία εταίρας της Τρούμπας που μπαίνει ο Αμερικανός στρατιώτης το 1960 και θέλει να τον Ξεπουπουλιάσει κάνοντάς του ΚΟΝΣΟΜΑΣΙΟΝ.
Είναι ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ το να ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ένας οικογενειάρχης να είναι ΣΥΝΕΠΗΣ απέναντι στους ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ της κυβέρνησης και η Κυβέρνηση να τον τιμωρεί με ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ γιατί δεν κάνει ...ΚΟΝΣΟΜΑΣΙΟΝ το εισόδημά του και πληρώνει τους ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ της.
Εγώ δεν βλέπω λογική. Βλέπω μόνον παραλογισμό και παρακαλώ όποιον λογικά σκεπτόμενο πολιτικό ή συμπολίτη να εξηγήσει όσα εξ'υπακούονται στους ανεγκέφαλους εγκεφάλους του Υπουργείου των Οικονομικών.
20 Ο/Η panos έγραψε: (πριν 9 έτη)
χι χι χι!! να δω τον πατέρα μου, 87 χρονών, που με το ζόρι τελείωσε την τρίτη δημοτικού και παίρνει σύνταξη 260€, να αγοράζει υπολογιστή και να περνά αποδείξεις και θα τα 'χω δει όλα στη ζωή μου!!
πού ζούνε;;;
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 20

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Για το ίδιο θέμα
ΕΣΕΕ: Οι φορολογικές αλχημείες δεν πρόκειται να αποδώσουν
Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα χαράτσια
Νέα μέτρα χωρίς αρχή, μέση και τέλος
Απαιτούν σε αποδείξεις το μισό του εισοδήματος

....