Ηλεκτρονική Έκδοση

Συμφωνία με τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank επιδιώκει ο Λαυρεντιάδης

Τελευταία ενημέρωση:

Deal με τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιτύχει την εξάλειψη του αξιοποίνου σε βάρος του για την υπόθεση της Proton Bank, φαίνεται πως είναι πρόθυμος να κάνει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλης τον Γρ.Πεπόνη, έχει ήδη δώσει τη διαβεβαίωση ότι σε περίπτωση που επιστραφεί το ποσό των 51 εκατομμυρίων ευρώ, τότε οι δικαστικές αρχές θα προχωρησουν στη σύνταξη εγγράφου, με το οποίο θα εξαλειφθει το αξιόποινο.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες , φέρεται να είναι έτοιμος να καταβάλει το ποσό των 51 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα και είναι ένα βήμα πριν την εξασφάλιση «εξάλειψης του αξιόποινου» από τον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα, βάση διάταξης του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ανάλογη εξέλιξη για της περιπτώσεις που «αποδίδεται το ιδιοποιημένο πράγμα». Ωστόσο η υπόθεση μέχρι στιγμής παραμένει στάσιμη καθώς το όλο εγχείρημα πρέπει να εγκριθεί και από τον Επίτροπο της Τράπεζας Ελλάδος στην Proton.

Η υπόθεση, αν όλα ευοδώθουν, θα κλείσει για τον Λ. Λαυρεντιάδη, μόνο ως προς το σκέλος των 51 εκατ. ευρώ. Όπως είναι γνωστό για παράδειγμα, ο αρμόδιος εισαγγελέας χειρίζεται και άλλη υπόθεση για εταιρίες που άμεση ή έμμεσα ελέγχονταν από τον επιχειρηματία, όπως η Alapis, για την οποία ερευνόνται ενδείξεις χρηματιστηριακής απάτης, φορολογικά αδικήματα και άλλα.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από πόρισμα της Αρχής που διαπίστωνε ενδείξεις για την διάπραξη υπεξαίρεσης. Αντικείμενο της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της Proton Bank από τα μέλη του τότε ΔΣ της τράπεζας, της υπεξαίρεσης χρημάτων από τις εταιρίες που σύναψαν επισφαλείς -κατά την Αρχή- δανειακές συμβάσεις με την Proton αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Proton Bank
Τράπεζες
Για το ίδιο θέμα
Τα μυστικά του deal με την Proton Bank
Σεισμός 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank
Με κάθε κόστος (;) η διάσωση της Proton
Επίτροπος στην Proton εκ των υστέρων

....