Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευθύνες στην ΤτΕ καταλογίζει η ΟΤΟΕ για την Proton Bank

Σοβαρές ευθύνες της Τράπεζας της Ελλάδος ως ελεγκτικού μηχανισμού της λειτουργίας των τραπεζών, καταλογίζει η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της σχετικά με το ζήτημα της Proton Bank.

«Η ΟΤΟΕ επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες της Τράπεζας Ελλάδος ως ελεγκτικού μηχανισμού της λειτουργίας των τραπεζών, η οποία δεν παρενέβη έγκαιρα και προληπτικά με στόχο την αποτροπή της εξέλιξης αυτής», υπογραμμίζει η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της.

«Η διάσωση της Proton Bank μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οδήγησε στην κρατικοποίησή της. Η προστασία των εργαζόμενων και των πελατών της Τράπεζας, αλλά και η αποτροπή αναταράξεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι τα κριτήρια αποδοχής της εξέλιξης αυτής για την ΟΤΟΕ», αναφέρει η ΟΤΟΕ, ενώ επισημαίνει ότι «οι φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας δεν οφείλουν να πληρώνουν τα σπασμένα των επιχειρηματικών κινήσεων ορισμένων, ούτε την ολιγωρία των θεσμοθετημένων ελεγκτικών μηχανισμών».

«Η αναζήτηση ευθυνών σε κάθε κατεύθυνση είναι καθήκον της Πολιτείας, ενώ η προστασία των εργαζόμενων της τράπεζας και η ομαλή λειτουργία της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Proton Bank
Τράπεζες
Για το ίδιο θέμα
1,1 δισ. θα κοστίσει η κρατικοποίηση της τράπεζας του Λαυρεντιάδη

....