Έντυπη Έκδοση

Σήμερα στον εισαγγελέα ο Γ. Πετζετάκις για χρέη 2,1 εκατ. προς το Δημόσιο

Μετά την ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων «Fena» στη Θεσσαλονίκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ και τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας κομμωτηρίων «Nicolas», την άγουσα για τον εισαγγελέα πήρε και ο πρόεδρος της εταιρείας «Πετζετάκις».

Ο 47χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη χθες το πρωί, στη Βουλιαγμένη, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., οι οφειλές του Γιώργου Πετζετάκι -προέδρου της Βιομηχανίας Ελαστικών και Πλαστικών- προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 2.093.979,75 ευρώ.

Ο Γ. Πετζετάκις εντάχθηκε στον όμιλο το 1986. Το 1991 εξελέγη αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Ιανουάριο του 2003 πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Στη διάρκεια της θητείας του, μέχρι τον Ιανουάριο του 2006, ο όμιλος επέκτεινε τις δραστηριότητές του μέσω εξαγορών τόσο στη νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και στην νότια Αφρική, με ιδιόκτητα εργοστάσια σε 6 χώρες και εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τον Δεκέμβριο του 2008 επανεξελέγη διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, που τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετώπιζε εντονότερα προβλήματα.

Τον περασμένο Ιούνιο με ανακοίνωσή του το νέο Δ.Σ. είχε ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως η εταιρεία θα προχωρούσε σε διαχειριστικό έλεγχο. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή αυτή η νέα διοίκηση υπό τον Γιώργο Πετζετάκι τόνιζε ότι δεν υφίσταται η προοπτική κεφαλαιακής ενίσχυσης του ομίλου από τη Javes Services, συμπληρώνοντας πως βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέων κεφαλαίων και γενικότερα για την αναδιάρθρωση του ομίλου.

Οι περίπου 90 εργαζόμενοι στο κτίριο της εταιρείας, στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, είχαν προχώρησει σε επίσχεση στα τέλη Δεκεμβρίου του 2010, όντας απλήρωτοι από τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Ενώ είχαν υποβάλει μήνυση σε βάρος της εταιρείας καθώς δεν τους είχε καταβληθεί το δώρο Πάσχα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Διαφθορά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Ελεύθερος αφέθηκε ο Γ. Πετζετάκις

....