Ηλεκτρονική Έκδοση

"Οι Έλληνες αξίζουν Νόμπελ για τις αντοχές τους”

Στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας αλλά και γενικότερα τις προοπτικές της οικονομίας της Ευρώπης και των ΗΠΑ αναφέρθηκε ο αμερικανός χρηματιστής και επικεφαλής της American Heritage Management Corporation Χάικο Τίμε, προτείνοντας για την Ελλάδα για “ακραία” διαγραφή χρέους.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “Der Standard”, ο γνωστός χρηματιστής υποστηρίζει ότι “μόνο με μια διαγραφή χρέους και μάλιστα πολύ ακραία, μπορεί να εξυγιανθεί η χώρα”, και σημειώνει ότι οι δισταγμοί των κρατών στοιχίζουν χρήματα που στην περίπτωση της Ελλάδας το κόστος είναι έως και μισό τρισεκατομμύριο, ενώ πριν από μερικά χρόνια σίγουρα θα αρκούσαν μόνον 50 δισεκατομμύρια, διότι δεν θα είχαν εισβάλλει οι κερδοσκόποι και για “το ότι οι Ελληνες άντεξαν μέχρι τώρα, ήδη τους αξίζει σχεδόν το Βραβείο Νόμπελ”.

Επίσης τονίζει ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατό να μειωθεί η ανεργία και πως θα πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και στην πολιτική πλευρά, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Την ίδια ώρα θέτει το ερώτημα κατά πόσον η Γερμανία μπορεί να σταματήσει την καθοδική πορεία στην Ευρώπη, που βρίσκεται μπροστά σε τεράστια οικονομικά και πολιτικά προβλήματα.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ εκτιμά ότι απαιτείται ανάπτυξη πάνω από 2 % για μια μείωση του ποσοστού ανεργίας από το 8% σε κάτω από 7%.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Mick Oratios έγραψε: (πριν 7 έτη)
Αξίζουμε Nobel για τις αντοχές μας; Το πρόβλημα δεν είναι οι αντοχές μας, αλλά οι ΑΝΟΧΕΣ μας! Όταν στις επόμενες εκλογές δείτε το τι θα βγάλει η κάλπη θα ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Για το ίδιο θέμα
Ευρωζώνη: Πρώτη σε ανεργία η Ελλάδα με 26,8%

....