Ηλεκτρονική Έκδοση

Κομισιόν: Δεν «κουρεύονται» οι καταθέσεις

Διαψεύδει σχετικό δημοσίευμα των FT για την Κύπρο

Διαψεύδει εσπευσμένα τη Δευτέρα η Κομισιόν δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times που αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχει πρόταση να φορτωθεί βάρος σε επενδυτές και καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες με αντάλλαγμα την ελάφρυνση του πακέτου βοηθείας που «μαγειρεύεται» στα κλειστά γραφεία της Κομισιόν για τη Λευκωσία.

Ο Ολι Ρεν έσπευσε να διαψεύσει αυτό τον ισχυρισμό, αναφέρει το Reuters, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός της Κομισιόν είναι να διασφαλίσει την ισότιμη κατανομή των βαρών και την αναδιάρθρωση των κυπριακών τραπεζών.

«Δεν υπάρχουν προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο που περιγράφεται στο άρθρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το θέμα της οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο, στη σημερινή συνάντηση του Eurogroup το βράδυ στις Βρυξέλλες. 

Ωστόσο, δεν πρόκειται να οριστικοποιηθεί κάποιο πακέτο βοήθειας πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, το Φεβρουάριο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Οικονομική κρίση
Ευρωπαϊκή Ένωση
Για το ίδιο θέμα
ΔΝΤ: Κάντε κάτι για την εγγύηση των ευρω-καταθέσεων
Στο Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου η απόφαση για την επόμενη δόση
Eurogroup: Παίζουν το «μουτζούρη» για Ελλάδα - Κύπρο

....