Ηλεκτρονική Έκδοση

Λίγες ημέρες πριν έρθει η τρόικα στην Αθήνα

Μέργος: Κόψτε κι άλλο τον κατώτατο μισθό

Τον «αδειάζουν» τα υπ. Οικονομικών και Εργασίας

Τελευταία ενημέρωση:

Ο κατώτατος μισθός παραμένει ακριβός δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργος, μιλώντας σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών. Προσέθεσε δε, ότι ο τρόπος που εφαρμόστηκαν οι μορφές ευελιξίας στην αγορά εργασίας της Βόρειας Ευρώπης, δεν επηρέασαν την κοινωνική συνοχή. Σημειώνεται πως ο κατώτατος μισθός κατρακυλά στα 586 ευρώ από τα 751 ευρώ.

«Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Η τρόικα έχει θέσει κατ’ επανάληψη το ζήτημα της μείωσης του κατώτατου μισθού, ενώ δεν αποκλείεται να το επαναλάβει σε λίγες μέρες κατεβαίνοντας στην Αθήνα.

Ο κατώτατος μισθός κατρακυλά στα 586 ευρώ από τα 751 ευρώ.

«Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή», δήλωσε χαρακτηρστικά ο Γιώργος Μέργος, παρουσιάζοντας μάλιστα και τα συγκριτικά στοιχεία σε σχετικό πίνακα του ΟΟΣΑ για να  τεκμηριώσει την άποψή του.

Διάψευση από τον Γ. Βρούτση

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα έως το τέλος του προγράμματος. Τόνισε ότι το μοναδικό θέμα στην ατζέντα του υπουργείου Εργασίας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας για την καταπολέμηση της ανεργίας. 

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού:

«Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat. Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Βρούτσης: Ο κατώτατος μισθός είναι ήδη πολύ χαμηλός
Το μνημόνιο προβλέπει αναθεώρηση του κατώτατου μισθού
Δέσμευση Σαμαρά για τον κατώτατο μισθό
«Να τον χαίρονται τον κ. Μέργο»
ΔΝΤ: Μειώστε κι άλλο τους μισθούς
ΔΝΤ: «Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης»
Σε γενική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου προχωράει η ΓΣΕΕ
Ράιχενμπαχ: Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...
Στουρνάρας: Συμφωνώ κι εγώ με το ΔΝΤ
«Κόκκινο πανί» η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου
48ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την Τετάρτη

....