Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρώτη σύλληψη για το τραπεζικό σκάνδαλο στην Ιταλία

Τον πρώην επικεφαλής του χρηματο-οικονομικού τομέα της τράπεζας Monte dei Paschi (MPS), συνέλαβε σήμερα η ιταλική αστυνομία. Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για απάτη και δωροδοκία στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Τα κεντρικά της Monte dei Paschi στη Σιένα Τα κεντρικά της Monte dei Paschi στη Σιένα  

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, πρόκειται για τον Τζανλούκα Μπαλντασάρι, ο οποίος συνελήφθη τέθηκε υπό κράτηση διότι εισαγγελείς φοβούνταν ότι υπήρχε ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη χώρα. Ο Μπαλντασάρι είχε εγκαταλείψει την τράπεζα λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου διευθύνοντος συμβούλου της MPS, Φαμπρίτσιο Βιόλα, τον Ιανουάριο του 2012.
 
Οι έρευνες συνεχίζονται στο Μιλάνο. Οι ιταλοί εισαγγελείς κατάσχεσαν περίπου 40 εκατ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, που φέρεται να ανήκουν στον Μπαλντασάρι και άλλα τέσσερα πρόσωπα. Τα πέντε αυτά πρόσωπα υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν σε συνωμοσία με σκοπό την διάπραξη απάτης, σύμφωνα με έγγραφο της εισαγγελίας που επικαλείται το Reuters. 
 
Το χρηματιστικό τμήμα που διοικούσε ο Μπαλντασάρι βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου αγοράς χρηματοοικονομικών παραγώγων το οποίο συγκλονίζει την MPS, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι οι ζημίες που υπέστη από τρεις συναλλαγές παραγώγων ανήλθαν σε 730 εκατ. ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Για το ίδιο θέμα
Αμήχανος ο Μόντι μπροστά στα σκάνδαλα
Τα hedge fund, η Monte dei Paschi και τα ελληνικά ομόλογα
Στο μικροσκόπιο των αγορών η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία
Σκάνδαλο αμυντικών εξοπλισμών κλυδωνίζει την Ιταλία

....