Ηλεκτρονική Έκδοση

Κλειστές οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα έως την Τετάρτη

Κλειστές οι τράπεζες στην Κύπρο έως την Πέμπτη

Τελευταία ενημέρωση:

Κλειστά θα είναι και τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα το διήμερο Τρίτης - Τετάρτης, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Μ. Σαρρή.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές την Τρίτη και Τετάρτη, 19 και 20 Μαρτίου 2013 αντίστοιχα, «λόγω τραπεζικής αργίας».
 
"Τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013 σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών", αναφέρει ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών στην Ελλάδα.
 
"Σημειώνεται ότι στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου 2013 συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, με τρόπο που διαφυλάσσει στο ακέραιο τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών και διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των υποκαταστημάτων. Η Τράπεζα της Ελλάδας, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή".
 
Η Τράπεζα της Ελλάδας, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι οποίες εξελίξεις στο θέμα το κυπριακών τραπεζών μετατίθεται για μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής
 
Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του ότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμη το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup.
 
Το έκτακτο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης τη Καθαρή Δευτέρα στις 20:30 ώρα Ελλάδος  συζητά το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της ευρωζώνης.
 
Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε για κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο συναντά αντιδράσεις ακόμη και εντός της ευρωζώνης, ενώ στη Λευκωσία αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής με αντικείμενο την έγκριση του επίμαχου νομοσχεδίου.
 
Την Τρίτη στις 6 μ.μ. τελικά θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής με αντικείμενο την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων από το πρώτο ευρώ ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση δανείου ύψους 10 δισ. ευρώ.
 
Μάλιστα εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ δήλωσε  σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο αλλαγής της συμφωνίας ώστε να μην επηρεαστούν οι μικροκαταθέτες και επανέλαβε ότι η Γερμανία επιθυμούσε μια άλλη λύση από αυτή που συμφωνήθηκε αλλά η απόφαση δεν ήταν δική της.
 
Η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικώς με πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αναγνώρισε την δυσκολία της πολιτικής κατάστασης στη χώρα.
 
«Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει κανείς να το καταλάβει και να το σεβαστεί. Ας περιμένουμε τώρα για τις αποφάσεις της Κύπρου», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε και, ερωτηθείς εάν θα δεχόταν αλλαγές στο πρόγραμμα, ανέφερε ότι «η απόφαση σχετικώς με τις λεπτομέρειες είναι θέμα της κυπριακής κυβέρνησης».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Ευρωπαϊκή Ένωση
Οικονομική κρίση
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Για το ίδιο θέμα
Παράθυρο να μην πειραχτούν καταθέσεις κάτω των 100.000
Κύπρος: Αναζητώντας την αποδεκτή φόρμουλα

....