Ηλεκτρονική Έκδοση

Μπαρνιέ: Το κυπριακό οικονομικό μοντέλο τελείωσε

Τη θέση ότι το χρηματοοικονομικό μοντέλο της Κύπρου έπρεπε να αλλάξει αλλά και ότι πρέπει να τηρείται η ευρωπαϊκή αρχή για την εγγύηση των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, με αφορμή τις αποφάσεις του Eurogroup για την κυπριακή οικονομία.

Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ “Το κυπριακό οικονομικό μοντέλο τελείωσε” δήλωσε ο γάλλος επίτροπος επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μοναδική περίπτωση και εκτίμησε πως δεν υπάρχει στο εσωτερικό της κοινής αγοράς ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτό της Κύπρου.

Όσον αφορά στις καταθέσεις τόνισε πως “ποτέ και πουθενά στην Ευρώπη η προστασία των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ δεν πρέπει να διακινδυνεύσει”, προσθέτοντας ότι “εάν θέλουμε οι καταθέτες να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά παντού στην ΕΕ, πρέπει να σεβαστούμε το γράμμα και το πνεύμα της ευρωπαϊκής οδηγίας για την εγγύηση των καταθέσεων”.

Χαρακτήρισε ξεπερασμένο το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου καθώς “ο κυπριακός τραπεζικός τομέας απέτυχε” και εκτίμησε πως η εξέλιξη αυτή απαιτεί τεράστιες προσπάθειες από την πλευρά των Κύπριων πολιτών και των επενδυτών στην Κύπρο. "Είναι καλύτερα από τη χρεοκοπία όπου όλοι χάνουν τα πάντα", σχολίασε σχετικά με την απόφαση.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Κύπρος
Ευρωζώνη

....