Ηλεκτρονική Έκδοση

Μας τα παίρνουν όλα

Στους πιστωτές καταλήγει το 98% των δανείων

Μπορεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να επαινούν την Ελλάδα για τις θυσίες της, υποσχόμενοι δόσεις και νέα βοήθεια εφ' όσον οι Έλληνες τηρούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις μνημονιακές συμβάσεις όμως γεγονός παραμένει πως ελάχιστο μέρος από τα δάνεια και τις ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις (μόλις το 1,6%) που λαμβάνει η χώρα καταλήγει στον κρατικό προϋπολογισμό και την πραγματική οικονομία με τους ανθρώπους της.

Αντίθετα, σχεδόν το σύνολο της βοήθειας προς την Ελλάδα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση των πιστωτών της. Από τα 236,8 δισ. που η χώρα μας έχει λάβει ως επίσημη βοήθεια, προσθέτοντας και τα 25,5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις την περίοδο 2010-2014, μόλις το 1,6% προβλέπεται να ωφελήσει το κράτος και την οικονομία.

Με άλλα λόγια ώς και το 2014 το 98,4% των χορηγηθέντων θα έχει διατεθεί για υποχρεώσεις προς τους πιστωτές.

Διαβάστε περισσότερα στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

3 σχόλια

1 Ο/Η Ντίνα έγραψε: (πριν 6 έτη)
Ερώτηση (όχι ρητορική αλλά πραγματική απορία): Οι φόροι άμεσοι και έμμεσοι, χαράτσια και μεταβιβάσεις, παράβολα, τέλη και ό,τι τέλος πάντων δίνουμε στο κράτος, μένουν στο κράτος ή και από αυτά αποπληρώνουμε το χρέος; Αν η απάντηση καταφάσκει στο δεύτερο μέρος της ερώτησης, τότε είναι λιγότερο από 1,6% αυτό που μένει για το κράτος και την πραγματική οικονομία.Αν κάποιος γνωρίζει -αναγνώστης ή δημοσιογράφος- ας μας διαφωτίσει σχετικά. Θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον ... αν όχι σημαντικό κριτήριο για τη διαμόρφωσης άποψης σχετικά με την ασκούμενη πολιτική.
2 Ο/Η george έγραψε: (πριν 6 έτη)
ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
3 Ο/Η Mιχάλης έγραψε: (πριν 6 έτη)
φωνάζω εδώ και 2 χρόνια ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΤΕ ΡΕ να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. πέρα απο τα... ψωρο-18 δις των μισθών, να δουμε την παροχή Υγείας που είναι "κοινωνικο αγαθό" ΧΩΡΙΣ ακριβά εισαγόμενα φάρμακα. Ή τα λεωφορεία να μην μπορούν ν'αλλάξουν λάστιχα! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ, εγω πρέπει να σας πω την πιο βασική αρχή της οικονομίας εδώ και 10000 χρόνια??
Λοιπόν Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΡΕ φάτε την ΑΛΛΑΓΗ στο λαδόχαρτο. Όσο για το Σαμαρά ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟΣ είναι, αλλά το να παραβλέπουμε ότι κληρονόμησε ΧΑΒΟΥΖΑ και να μην κοιτάμε ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ είναι τελείως ηλίθιο!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 3

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Μνημόνιο
Τρόικα
Γερμανία
Δάνεια

....