Ηλεκτρονική Έκδοση

Σύνταξη στα 70 προωθεί η Αυστραλία

Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 70 έτη προτείνει η Επιτροπή Παραγωγικότητας της Αυστραλίας εάν η χώρα θέλει να αποφύγει παράλυση της οικονομίας της. Σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής, η γήρανση του πληθυσμού απειλεί τα θεμέλια της οικονομίας και θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα μεταξύ των οποίων ακόμη και επιμερισμό -με το κράτος- της προστιθέμενης αξίας της κατοικίας των ηλικιωμένων πολιτών.

Σκάκι στο Hyde Park (φωτ:Reuters) Σκάκι στο Hyde Park (φωτ:Reuters)

Καθώς οι τελευταίες απογραφές δείχνουν γήρανση του πληθυσμού της Αυστραλίας και παράλληλα υπογεννητικότητα, η Επιτροπή Παραγωγικότητας της χώρας προτείνει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 70 έτη, μέτρο που εκτιμάται ότι θα αποδώσει στο κράτος 150 δισεκατομμύρια δολάρια, χρήματα αναγκαία για την πληρωμή συντάξεων και παροχή υπηρεσιών στους πολίτες τρίτης ηλικίας
 
Προτείνει ακόμη αύξηση στα 60 του ορίου ηλικίας που οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αποσύρουν χρήματα από το εφάπαξ τους, διεκδίκηση από το κράτος μεριδίου από τα 400 εκ. δολάρια, που κατά τους υπολογισμούς της Επιτροπής θα κληρονομήσουν οι "baby boomers" από τους γονείς τους και διεκδίκηση από το κράτος μέρος της προστιθέμενης αξίας της ιδιωτικής κατοικία των συνταξιούχων, για να λαμβάνουν κατ' οίκον κρατική βοήθεια. Το κράτος θα διεκδικεί το μερίδιό του από την προστιθέμενη αξία όταν θα πουλιέται το σπίτι κάθε συνταξιούχου.
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αυστραλία

....