Ηλεκτρονική Έκδοση

Φθηνή και οικολογική θέρμανση με το φυσικό αέριο

Εξοικονόμηση έως και 40% συγκριτικά με το πετρέλαιο, χαμηλή επιβάρυνση στο περιβάλλον και εύκολη προμήθεια, προσφέρει το φυσικό αέριο που πλέον είναι διαθέσιμο στο μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων αστικών κέντρων.

Πρόκειται για την πιο αποδοτική επιλογή, αφού είναι το ίδιο οικονομικό με το ενεργειακό τζάκι κλειστού θαλάμου ενώ σημαντικά πιο οικονομική επιλογή από το συνηθισμένο λέβητα πετρελαίου και έχει σχεδόν το μισό κόστος από τον ηλεκτρικό λέβητα και το απλό τζάκι.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο η εξοικονόμηση για τα νοικοκυριά που χρησιμοποίησαν το οικονομικό καύσιμο σε σχέση με εκείνα που επέλεξαν το πετρέλαιο άγγιξε το 40%. Τη φετινή χρονιά, δε, βάσει των διεθνών τιμών κατά τον Οκτώβριο του 2013, όπου η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώθηκε στα 6,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η εξοικονόμηση που θα προκύψει από τη χρήση του έναντι του πετρελαίου θέρμανσης (τιμή αναφοράς 1,30 ευρώ ανά λίτρο) αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη.

Όσον αφορά στο κόστος εγκατάστασης πρόκειται για επένδυση που αποσβένεται πολύ γρήγορα. Δεν είναι απαραίτητη εκ νέου η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, καθώς μπορεί να λειτουργήσει με τοποθέτηση στην ήδη υπάρχουσα με αντικατάσταση μόνο του καυστήρα και την τοποθέτηση των κατάλληλων σωληνώσεων για τη σύνδεσή με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Οι μονάδες φυσικού αερίου, εκτός από κεντρικές εγκαταστάσεις υψηλής απόδοσης, υπάρχει η δυνατότητα να είναι και τοπικές μονάδες, οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων τοποθετούνται στον τοίχο του σπιτιού.

Παράλληλα ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να προπληρώσει ή να παραγγείλει το καύσιμο αλλά έχει συνεχή πρόσβαση σε αυτό μέσω του δικτύου που καλύπτει την Αθήνα και 65 δήμους της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Βόλο, τη Νέα Ιωνία, την Αγριά, Γιάννουλη, Καρδίτσα, Τρίκαλα και επεκτείνεται συνεχώς.

Φυσικό αέριο ίσον φροντίδα για το περιβάλλον

Το φυσικό αέριο είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο συμβατικό καύσιμο.

Η καύση του παράγει σημαντικά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και με αυτόν τον τρόπο - υποκαθιστώντας τα άλλα ρυπογόνα καύσιμα - μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Επιπλέον, δεν περιέχει ενώσεις θείου που προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής, ούτε και μονοξείδιο του άνθρακα – συνεπώς δεν είναι τοξικό.

Το φυσικό αέριο αντιμετωπίζει το πρόβλημα των αυξημένων ρύπων από την καύση ακατάλληλων ξύλων και άλλων υλικών σε τζάκια και σόμπες, προσφέροντας ταυτόχρονα και οικονομία.

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
ΔΕΠΑ

....