Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο επικεφαλής του ESM ρίχνει την ευθύνη στην πρόωρη έξοδο στις αγορές

Ρέγκλινγκ «αδειάζει» Βούλτεψη

Για την κατάρρευση του χρηματιστηρίου

Την άποψη ότι το σχέδιο της Ελλάδας για πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης δημιουργεί αβεβαιότητα στις αγορές εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ. Η άποψη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια θέση της κυβέρνησης, την οποία και επανέλαβε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, αποδίδοντας την πρόσφατη κατάρρευση του χρηματιστηρίου στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πιθανότητα η Ελλάδα να βγει πρόωρα από το υπάρχον πρόγραμμα προκαλεί κάποια αβεβαιότητα στις αγορές» , είπε ο Ρέγκλινγκ μιλώντας στην Μπρατισλάβα, και προσθεσε ότι η Ελλάδα είναι σε διαφορετική θέση από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, καθώς οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι «ανολοκλήρωτες».

Την ίδια ώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος επιμένει να συνεχίζει τα σενάρια περί ευθύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αρνητική στάση των αγορών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο MEGA, η Σοφία Βούλτεψη απέδωσε για μια ακόμα φορά την κατρακύλα των αγορών στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης, έναντι των εταίρων. Μάλιστα υποστήριξε πως η αντίδραση των αγορών τρόμαξε και την ίδια την Κουμουνδούρου και την υποχρέωσε να αλλάξει στάση.

Επίσης τόνισε πως έπρεπε να ανοίξει τη συζήτηση για την «επόμενη ημέρα» γιατί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα λήγει τέλη του έτους και απομένει μόνο το πρόγραμμα του ΔΝΤ, που λήγει τον Μάρτιο του 2016. Πρόσθεσε πως «όταν βγήκε η Ιρλανδία από το μνημόνιο, στις 13 Σεπτεμβρίου, όλοι σιώπησαν και δεν έλεγαν τρέλες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνείς αγορές και Χρηματιστήρια
Κυβέρνηση
Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM)
Για το ίδιο θέμα
Ρέγκλινγκ: Από τα stress tests των τραπεζών θα κριθούν οι ανάγκες της Ελλάδας

....