Ηλεκτρονική Έκδοση

Τροπολογία στη ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης

Προαπαιτούμενο η ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Ονομαστική ψηφοφορία ζητούν βουλευτές της συγκυβέρνησης με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ

Να ρυθμίσουν πρώτα χρέη προς εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια. Αυτό προβλέπει τροπολογία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός περιλαμβάνουν επίσης την παράταση της προθεσμίας ένταξης κατά ένα έτος και συγκεκριμένα έως τις 31 Μαρτίου 2016.

Επίσης ορίζεται ότι οι διαγραφές ανά χρηματοδοτικό φορέα που αφορούν μία ή περισσότερες επιχειρηματικές πιστώσεις προς τον οφειλέτη και οι διαγραφές αυτού του χρηματοδοτικού φορέα προς τον επιλέξιμο οφειλέτη δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν αθροιστικά το ποσό των 500.000 ευρώ.

Ακόμη, φυσικό ή νομικό πρόσωπο που προσκομίζει στη φορολογική Διοίκηση ή/και στους ΦΚΑ βεβαίωση χρηματοδοτικού φορέα ότι έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ή/και διαγραφή δικαιούται και πρόσθετη διαγραφή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 20% πέραν των προβλεπόμενων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων ενώ η υποβολή της αίτησης του επιχειρηματία, πρέπει να συνοδεύεται από εκτίμηση των συμβαλλομένων περί της βιωσιμότητάς του μετά την υπαγωγή στην έκτακτη διαδικασία ρύθμισης.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Δάνεια
Επιχειρήσεις
Υπουργείο Ανάπτυξης
Ψηφίσματα/Τροπολογίες
Για το ίδιο θέμα
Ονομαστική ψηφοφορία για τα «κόκκινα δάνεια» ζητά το ΠΑΣΟΚ

....