Ηλεκτρονική Έκδοση

ΔΝΤ: Άγνωστη η επιστροφή της τρόικας

«Θέμα μεταξύ Ελλάδας - ΕΕ η προληπτική γραμμή πίστωσης» - «Εμείς έχουμε πρόγραμμα»

Άγνωστη παραμένει η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα ενώ προαπαιτούμενο είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων, τόνισε την Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχες δηλώσεις της εκπροσώπου της ΕΕ.

«Δεν έχω ημερομηνία επιστροφής αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο Μάρεϊ, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Στο ερώτημα, αν μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς «ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» ανέφερε ότι «σε αυτό το σημείο, συζητάμε με τις ελληνικές αρχές το τι χρειαζόμαστε προκειμένου να επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα. Αυτό θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα».

Όσον αφορά στη «νέα σχέση» του ΔΝΤ με την Ελλάδα και στο ερώτημα αν το Ταμείο θα έχει ρόλο στην παροχή «τεχνικών συμβουλών» δεν θέλησε να απαντήσει, προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα αυτή την στιγμή».

Ειδικά για την «επιδίωξη της ευρωζώνης» να συμμετάσχει και το ΔΝΤ σε «προληπτική γραμμή πίστωσης» είπε ότι «αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους, εμείς έχουμε το δικό μας πρόγραμμα που λήγει το 2016».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα είπε δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει ημερομηνία επιστροφής της τρόικας καθώς απαιτείται πρόοδος σε σειρά ζητημάτων  όπως στον προϋπολογισμό του 2015, τα «κόκκινα» δάνεια, την είσπραξη των φόρων και άλλες πηγές δημοσίων εσόδων.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τρόικα
Μνημόνιο
ΔΝΤ

....