Ηλεκτρονική Έκδοση

Στην Αθήνα αύριο ο επικεφαλής της Deutsche Telekom

Αναθερμαίνονται τα σενάρια σχετικά με το μέλλον του ΟΤΕ με αφορμή την επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Telekom, Ρενέ Ομπερμαν, στην Αθήνα.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας, που κατέχει το 25% του ΟΤΕ, πραγματοποιείται μία μόλις εβδομάδα πριν από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ. Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα  ο Ρ. Ομπερμαν θα έχει συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και με τη σημερινή ηγεσία του ΟΤΕ.

Οι συναντήσεις, εκτός του ότι σχεδόν συμπίπτουν χρονικά με την ετήσια συνέλευση των μετόχων του ελληνικού οργανισμού, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προωθεί την εξάσκηση του δικαιωματος για την πώληση επιπλέον 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom. Βάσει της περσινής συμφωνίας μετόχων η γερμανική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αποκτήσει το ποσοστό αυτό έναντι 27 ευρώ ανά μετοχή, παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο είναι στα επίπεδα των 11,5-12 ευρώ.

Ζήτημα αναμένεται να τεθεί από τη γερμανική πλευρά όσον αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που θα διασυνδέει ως το 2013 δύο εκατ. νοικοκυριά με το διαδίκτυο. Το πρόγραμμα, αρχικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις από την πλευρά του ΟΤΕ, που θεωρεί πως αυτό έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να αποκλείει εμμέσως τον οργανισμό με τη σημερινή του μορφή. Πιθιανολογείται ότι η γερμανική πλευρά να ασκήσει πιέσεις προκειμένου ο ΟΤΕ είτε να αποκτήσει ισχυρό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου ή, εναλλακτικά, να τεθεί αυτό στο περιθώριο και ο οργανισμός να προχωρήσει στην εφαρμογή ενος δικού του προγράμματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
ΟΤΕ

....