Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντί τιμήματος 219 εκατ. ευρώ

Στη Motor Oil τα πρατήρια της Shell

Στην «Πέτρος Πετρόπουλος» η εμπορία λιπαντικών

Τη συμφωνία εξαγοράς του δικτύου πρατηρίων της Shell στην Ελλάδα, έναντι τιμήματος 219,1 εκατ. ευρώ,ανακοίνωσε η Motor Oil.

Πέρα από τα περίπου 700 πρατήρια καυσίμων της εταιρείας, η Motor Oil απέκτησε επίσης τον έλεγχο των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, συνολικής χωρητικότητας 137 χιλιάδων κυβικών μέτρων σε Καλοχώρι, Αμφιλοχία, Πέραμα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη και Ρόδο. Στην ελληνική εταιρεία περνούν ακόμη οι δραστηριότητες ανάμιξης και παρασκευής λιπαντικών στις εγκαταστάσεις στο Πέραμα, αποθήκευσης και διανομής χημικών, καθώς και το 49% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων. Το 51% θα παραμείνει στο έλεγχο της Shell Overseas Holdings Ltd.

Η εξαγορά θα γίνει με την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας Shell Hellas. Τα πρατήρια θα διατηρήσουν το εμπορικό σήμα της Shell για περίοδο τουλάχιστον πέντε ετών.

H Motor Oil συμφώνησε επίσης στην αγορά του 100% της Shell Gas ΑΕΒΕ Υγραερίων, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του υγροποιημένου αερίου, αντί 26,5 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά των δραστηριοτήτων εμπορίας καυσίμων της Shell ακολουθούν την εξαγορά των αντίστοιχων δραστηριοτήτων της BP, από τα "Ελληνικά Πετρέλαια", τον περασμένο Ιούνιο.Οι συμφωνίες τελούν υπό την έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και των επιτροπών ανταγωνισμού.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία "Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ" ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τη δραστηριότητα εμπορίας λιπαντικών της Shell, αντί περίπου 14 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2010.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)

....